Пропустити навігацію

Безробітним розповіли про переваги легальної праці та вебпортал електронних послуг

У Луцькому міському центрі зайнятості відбувся черговий семінар для безробітних з питань легалізації трудових відносин та ризиків нелегальної трудової міграції за участю працівників Пенсійного фонду. Начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Ольга Волдинер розповіла присутнім про переваги офіційного працевлаштування як в Україні, так і за її межами, про вплив нелегальної праці на майбутню пенсію та інші соціальні виплати.

Пенсійниця також інформувала про дистанційне обслуговування громадян за допомогою сучасних електронних сервісів і закликала учасників заходу реєструватися на вебпорталі електронних послуг ПФУ. Перевагою вебпорталу, зазначила Ольга Волдинер, є можливість дистанційно отримувати деякі послуги, які раніше вимагали особистого звернення в сервісні центри Пенсійного фонду. Зокрема, кожна застрахована особа має можливість перевіряти факт сплати внесків своїм роботодавцем та суму, з якої вони перераховуються, може отримати онлайн довідки ОК-5, ОК-7, подати анкету для внесення змін до Реєстру застрахованих осіб, сформувати запит для підготовки паперових документів, подати звернення (питання, пропозицію, скаргу, клопотання тощо), а також надати всю необхідну інформацію для автоматичного призначення пенсії (послуга, яка діє з липня минулого року) тощо.

Після семінару представники міського центру зайнятості оголосили пенсійникам подяку за багаторічну плідну співпрацю та реалізацію спільних проєктів.

background Layer 1