Пропустити навігацію

Безробітним — про легалізацію трудових відносин

Фахівці Головного управління ПФУ в області Дарія Ткачук і Лариса Скалюк взяли участь у черговому семінарі для непрацевлаштованих з питань легалізації зайнятості, що відбувся у Луцькому міському центрі зайнятості. Пенсійники звернули увагу присутніх на негативні наслідки неоформлених трудових відносин, отримання заробітної плати «в конвертах» і наголосили, що кожен громадянин працездатного віку повинен усвідомити: майбутня пенсія залежить від офіційного працевлаштування та розміру заробітної плати.

Учасникам семінару детально роз’яснили основні вимоги до страхового стажу для призначення пенсії після досягнення пенсійного віку, особливості зарахування страхового стажу при неповному робочому дні чи тижні та у разі отриманні заробітної плати, меншої за мінімальну. Фахівці інформували про можливість придбання страхового стажу через укладання договору добровільної сплати  єдиного соціального внеску.

Лариса Скалюк розповіла також про вебпортал ПФУ, про послуги, які там можна отримати, зокрема про те, як відстежувати сплату роботодавцями страхових внесків за працівника, та чимало інших послуг, у тому числі й автопризначення пенсії.

background Layer 1