Пропустити навігацію

Електронні лікарняні: семінар для роботодавців

Запроваджена в Україні цільова модель формування та видачі електронних листків непрацездатності має запрацювати в повному обсязі з 1 жовтня цього року. Це важливий етап цифрової трансформації у системі охорони здоров’я, що підвищить контрольованість процесів засвідчення непрацездатності та допоможе економити бюджетні кошти. Пацієнтам більше не доведеться нести на роботу паперовий лікарняний, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності, а роботодавці бачитимуть необхідну інформацію в особистому кабінеті на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Поки триває період упровадження електронних лікарняних, у роботодавців виникає чимало питань. Для того щоб їх роз’яснити, Луцький міський центр зайнятості організував семінар-навчання для 20 ринкоутворювальних підприємств обласного центру й запросив провести його представників Головного управління ПФУ в області.

Фахівчиня Фонду Ірина Івахненко розповіла присутнім про реєстр застрахованих осіб (з чого складається, доступ, отримання інформації тощо), наголосила, наскільки важливою є правильність внесених у реєстр даних, адже це суттєво впливає на формування електронних лікарняних, а також відповіла на численні запитання з наведенням конкретних прикладів.

background Layer 1