Пропустити навігацію

Працівникам служби зайнятості — про автопризначення пенсії

Начальниця відділу обслуговування громадян (сервісного центру) № 7 Тамара Козачук провела зустріч з працівникам Луцького міського центру зайнятості. Тема зустрічі стосувалася автоматичного призначення пенсії.

Фахівчиня детально розповіла присутнім про цю сервісну послугу, впроваджену ПФУ в липні минулого року, та про її переваги. Сервіс “Автопризначення пенсії” дає змогу громадянам надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно, до настання віку, передбаченого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних.

Тамара Козачук пояснила, що документи для призначення пенсії потрібно подавати за допомогою електронного цифрового підпису, через вебпортал ПФУ, заповнивши анкети для призначення пенсії та долучивши скановані копії оригіналів документів і надавши згоду на автопризначення пенсії в особистому кабінеті громадянина. Пенсія буде призначена автоматично при досягненні пенсійного віку і не потрібно буде додатково звертатися до органів ПФУ. Цей сервіс дуже зручний, особливо нині, у часи карантинних обмежень в країні.

Пенсійниця також відповіла на питання учасників зустрічі стосовно обговорюваної теми та інших проблем пенсійного забезпечення.

background Layer 1