Пропустити навігацію

До уваги управителів багатоквартирних будинків, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, виконавців комунальних послуг!

 

 

322590051 1135600220400074 7980548288050930629 n 300x211 - До уваги управителів багатоквартирних будинків,  об’єднань співвласників багатоквартирних будинків,  виконавців комунальних послуг!

Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області повідомляє: що від 1 грудня 2022 року, призначення субсидій забезпечують органи Пенсійного фонду України (Постанова Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1041 “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України”).

Усього до органів Фонду в області за січень – вересень 2023 року звернулося 399,3 тис. осіб, у т. ч. 94,4 тис. осіб або 23,6% від загального числа звернень – з питань житлових субсидій та пільг. 

Фактично усі електронні документи щодо призначення/перерахунку житлових субсидій, актуалізації особистих реквізитів застрахованих осіб, опрацьовуються спеціалістами Пенсійного фонду України у порядку єдиної загальнодержавної черги. Тобто для прийняття рішення по конкретному зверненню за призначенням вказаних виплат, необхідно отримати повний пакет документів, які підтверджують право особи на таку виплату, що в свою чергу вимагає оперативного опрацювання як документів особи, так і відповідних показників у довідниках, які формуються за даними, що надходять від управителів багатоквартирних будинків, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, виконавців комунальних послуг.

Саме тому управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг необхідно в постійному режимі надавати уповноваженому органу – Пенсійному фонду України актуальні відомості про забезпеченість громадян житловою площею, комунальними послугами:

– розмір цін і тарифів на житлово-комунальні послуги і платежів за такі послуги;

– суму простроченої понад три місяці (на дату подання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув, а також суму простроченої понад три місяці (на дату подання такої інформації) заборгованості з оплати абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг, тощо.

Оперативність в опрацюванні переліку одержувачів субсидій, а також подачі вказаних відомостей управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг найпростіше забезпечити використовуючи особистий кабінет надавача житлово-комунальних на вебпорталі Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua.

Станом на сьогодні на вебпорталі Пенсійного фонду України зареєстровано 538 з понад 1000 управителів багатоквартирних будинків, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, виконавців комунальних послуг, які здійснюють свою діяльність на території Волинської області

Звертаємо увагу, що для можливості реєстрації на вебпорталі Пенсійного фонду України, надавачам житлово-комунальних послуг необхідно визначити відповідальну особу, за вказану вище роботу (відповідальна особа обов’язково повинна мати КЕП), та передати її номер телефону, прізвище, ім’я, по батькові, ідентифікаційний код, тип акредитованого центру сертифікації кваліфікованих підписів, та код ЄДРПОУ надавача послуг до Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області. Заяву на проведення реєстрації можна отримати, направивши запит за е-адресою subs@vl.pfu.gov.ua.

background Layer 1