Пропустити навігацію

Інформація про результати роботи з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області за І квартал 2024 року

В Головному управлінні у І кварталі 2024 року не виявлено корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

Ведеться журнал обліку близьких осіб Головного управління. Відібрано повідомлення про близьких осіб від новопризначених працівників. Протягом січня-березня 2024 року випадків конфлікту інтересів в Головному управлінні не виявлено. 25 січня 2024 року працівникам Головного управління направлено Методичні рекомендації НАЗК щодо застосування окремих положень Закону України “Про запобігання корупції” стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання обмежень щодо запобігання корупції ( 2 від 12 січня 2024 року). Крім того, службовою запискою від 06 березня 2024 року вчергове закцентовано увагу працівників на неухильному дотриманні норм чинного законодавства у сфері запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, надано витяги із Закону України “Про запобігання корупції”.

Організаційні моменти щодо декларування визначені в окремому дорученні начальника Головного управління від 19 січня 2024 року № 1-ОД; службовими записками від 23 січня 2024 року, від 27 лютого 2024 року, від 18 березня 2024 року надіслано суб’єктам декларування Головного управління інформаційні матеріали щодо подання та заповнення декларацій, направлено Роз’яснення НАЗК щодо фінансової доброчесності: застосування окремих положень Закону України “Про запобігання корупції” стосовно заходів фінансового контролю (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку) (№ 4 від 13 листопада 2023 року). Надається консультативна та методична допомога щодо декларування: особисто, по телефону, електронною поштою, засобами Viber, Telegram, забезпечено ознайомлення працівників з повідомленням про декларування та про обмеження після припинення державної служби держслужбовцям, які припинили виконання функцій держави, забезпечено нагадування про обов’язок подання декларацій суб’єктам декларування, які перебувають у соціальній відпустці, звільненим у 2021-2024 роках.

У І кварталі 2024 року Головне управління підключено до Єдиного порталу повідомлень викривачів. Наказом Головного управління від 07 лютого 2024 року № 98 затверджено оновлений Перелік каналів повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України “Про запобігання корупції” в Головному управлінні. Крім того, на виконання вимог Положення про впровадження у Пенсійному фонді України, його територіальних органах та державному підприємстві, що належить до сфери управління Пенсійного фонду України, механізмів заохочення викривачів та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України “Про запобігання корупції”, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України 05 травня 2022 року № 5-1 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20 травня 2022 року за № 547/37883, службовою запискою від 07 лютого 2024 року повідомлено керівника Головного управління про результати моніторингу успішності заохочення та формування культури повідомлення із наданням відповідних пропозицій. Службовою запискою від 22 березня 2024 року направлено працівникам Головного управління інформацію щодо правового статусу викривача, порядку повідомлення про корупцію, переліку каналів повідомлення про корупцію та посилання на відповідні роз’яснення у Базі знань НАЗК.

За І квартал 2024 року Сектором з питань запобігання та виявлення корупції проведено 1 дистанційний тренінг для суб’єктів декларування Головного управління на тему: “Дотримання вимог фінансового контролю відповідно до Закону України “Про запобігання корупції”. За результатами навчання проводилося тестування та анкетування слухачів.

Крім того, спеціалістами Сектору з питань запобігання та виявлення корупції надано 65 консультацій з питань антикорупційного законодавства.

Протягом січня-березня 2024 року працівники Сектору з питань запобігання та виявлення корупції пройшли професійні навчання на теми: “Робота з Єдиним порталом повідомлень викривачів”, “Розбудова доброчесних організацій”, “Декларуйся” (онлайн-курси на Study.NAZK).

background Layer 1