Пропустити навігацію

Підвищення пенсій з 1 січня 2019 року пенсіонерам, які досягли 65-річного віку

  zavantazhennya - Підвищення пенсій з 1 січня 2019 року пенсіонерам,  які досягли 65-річного віку Закон України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачає встановлення мінімального розміру пенсії за віком пенсіонерам, які досягли віку 65 років, за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу у розмірі 40 % мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, але не менше прожиткового мінімуму, визначеного законом для осіб, які втратили працездатність.

  Цим Законом також визначено, що у разі збільшення розміру мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, розмір пенсії не підвищується пенсіонерам, які працюють (провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування). Пенсія працюючим пенсіонерам перерахується з урахуванням нового розміру мінімальної заробітної плати лише після звільнення з роботи, або припинення підприємницької діяльності.

  З початку 2019 року мінімальна заробітна плата збільшується від 3723грн. до 4173грн., відповідно, мінімальна пенсія 65-річних осіб, які мають 35 років страхового стажу — чоловіки, 30 років — жінки, має бути не менше 1669,20гривень. До грудня 2018 року мінімальна пенсія 65-річних осіб з повним страховим стажем становила 1489,20 гривень.

  У зв’язку з цим, головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області повідомляє про підвищення з 1 січня 2019 року пенсій понад 53 тисячам осіб, які досягли 65-річного віку (20% від загальної чисельності пенсіонерів області). Перерахунок пенсії проведений непрацюючим пенсіонерам. Середній розмір підвищення склав 159 гривень. Додаткові видатки на виплату пенсії складуть 8,2 млн. гривень. 

   Пенсії в підвищених розмірах почнуть виплачуватися з січні 2019 року.

background Layer 1