Пропустити навігацію

Провели “круглий стіл” з учасниками АТО

 

   25.01.19.1 300x225 - Провели “круглий стіл” з учасниками АТО24 січня заступник начальника Луцького об’єднаного управління Лариса Петрик взяла участь в засіданні “круглого столу” з представниками громадських організацій учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих м. Луцька та Волинської області.

 Одним із питань, яке зазвичай турбує зазначену категорію громадян, було питання пенсійного забезпечення. Лариса Петрик надала роз’яснення щодо права на пенсію за віком, по інвалідності та в разі втрати годувальника. Вона звернула увагу на особливості пенсійного забезпечення учасників АТО та вдів (батьків) загиблих учасників АТО, порядку проведення перерахунків пенсій у зв’язку із зміною прожиткового мінімуму.

 Присутніх цікавили питання встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною, обчислення страхового стажу за період участі в АТО, розмірів підвищень до пенсій відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

 На всі запитання фахівець надала відповіді та запросила присутніх приєднатися до користувачів електронних послуг веб-порталу Пенсійного фонду.

background Layer 1