Пропустити навігацію

Про результати та напрямки подальшої роботи на підсумковій колегії органів Пенсійного фонду в області

  kolegiya 20022019 300x225 - Про результати та напрямки подальшої роботи на підсумковій колегії органів Пенсійного фонду в областіDSCN5920 300x225 - Про результати та напрямки подальшої роботи на підсумковій колегії органів Пенсійного фонду в області
Сьогодні у головному управлінні Пенсійного фонду України в області відбулося засідання колегії, на якому підвели підсумки роботи за 2018 рік. У роботі колегії взяли участь Ірина Ковпашко — заступник Голови правління Пенсійного фонду України, Світлана Мишковець — заступник голови Волинської облдержадміністрації.

     У своїй доповіді начальник головного управління зупинився на основних аспектах роботи Фонду області. Він відмітив, що найважливішим завданням Фонду є забезпечення прав громадян на їх соціальне та пенсійне забезпечення. Так за минулий рік на виплату пенсій органами Фонду в області спрямовано 6982,81 млн. гривень. Фінансування пенсійних виплат здійснено своєчасне та в повному обсязі. Призначили 9494 нових пенсії, здійснили 19910 індивідуальних перерахунків, встановили 1506 пенсій за особливі заслуги перед Україною.

      Реалізуються заходи в напрямку наповнення бюджету Пенсійного фонду шляхом легалізації зайнятості, погашення боргів зі сплати єдиного соціального внеску та боргів з витрат Фонду на виплату і доставку пільгових пенсій. Загальний обсяг надходжень до бюджету Пенсійного фонду України області за січень-грудень 2018 року в порівнянні з попереднім 2017 роком зріс на 961,1 млн. грн. і становить 7044,5 млн. гривень.

     Відпрацьовано механізми активного діалогу із соціальними партнерами, органами місцевої влади, контролюючими органами з питань дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, детінізації заробітної плати та зайнятості населення. Завдяки спільним зусиллям поновлено права 10,4 тис. застрахованих осіб.

         Керівник Фонду області звернув особливу увагу на питання обслуговування громадян. Зокрема, в області облаштовано 18 залів обслуговування. Прийоми з пенсійних питань фахівці здійснюють в територіальних громадах, в яких на сьогодні створено 45 віддалених робочих місць працівників Фонду. За минулий рік 6,6 тис. жителів області отримали різного роду пенсійні послуги.

     Волиняни поінформовані про можливість скористатися послугами дистанційно, ставши користувачем веб-порталу Пенсійного фонду України. З липня минулого року 3,7 тис. отримувачів пенсій через Ощадбанк звернулися за електронним пенсійним посвідченням – документом, який поєднує в собі одночасно функції пенсійного посвідчення та банківської платіжної картки міжнародного зразка.

         Підсумовуючи напрацювання минулого року та окреслюючи напрямки подальшої роботи, заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко наголосила, що перед пенсійниками області стоїть багато важливих завдань. Одне з них — це робота з обслуговування громадян. Вона повинна бути максимально ефективною. Тому необхідно шукати нові рішення, удосконалювати сервісне обслуговування, створювати для цього необхідні умови — зали обслуговування, сервісні центри. Потрібно забезпечити доступність приміщень для людей з особливими потребами.

     “Не менш важливою, – зазначила Ірина Ковпашко, – є активна робота в напрямку реалізації невідкладних заходів та посилення контролю за погашенням заборгованості по обов’язкових платежах до Пенсійного фонду України. Тому сподіваємося на плідну співпрацю з соціальними партнерами на всіх рівнях та на соціальну свідомість наших громадян.”

background Layer 1