Пропустити навігацію

Зустріч з людьми з обмеженими можливостями

 

IMG 20931 300x225 - Зустріч з людьми з обмеженими можливостями

 

Засідання круглого столу з представниками громадської організації “Інва Волинь”14 серпня 2018 року відбулося в приміщенні Луцької міської бібліотеки № 10. Заступник начальника управління пенсійного забезпечення – начальник відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян Віктор Кривчук розповідав людям з обмеженими можливостями про пенсійне законодавство та зміни в ньому, які стосуються умов, порядку, розміру призначення пенсій особам з інвалідністю.

 

Віктор Кривчук зазначив: “Для того, щоб пенсія по інвалідності була призначена з дня встановлення інвалідності, заяву на її призначення слід надати до управління Пенсійного фонду не пізніше ніж через три місяці з дня встановлення інвалідності. Обов’язковою умовою для призначення таких пенсій є наявність страхового стажу від 2 до 5 років, що залежить від віку на час настання інвалідності, або на день звернення за пенсією”.

У зустрічі брали участь соціальні партнери — представники департаменту соцполітики Луцької міської ради, регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та інші.Учасники “круглого столу” обмінялись думками та досвідом роботи, отримали консультації з актуальних питань.

background Layer 1