Пропустити навігацію

Маємо працювати спільно і тоді буде позитивний результат роботи

DSCN5133 300x225 - Маємо працювати спільно і тоді буде позитивний результат роботи

    Сьогодні вжиття невідкладних заходів щодо погашення заборгованості з єдиного соціального внеску та співпраця у напрямку збільшення надходжень ЄСВ, в тому числі за рахунок легалізації зайнятості громадян, стали ключовими темами спільної наради з представниками ДФС та ДВС Волинської області.

     Начальник головного управління Пенсійного фонду в області Петро Філіпчук звернув увагу на те, що всі повинні працювати в напрямку наповнення бюджету, і питання, які виникають маємо вирішувати спільно. Також керівник Фонду акцентував, що всі боржники мають бути поінформовані про необхідність погасити заборгованість.

      Учасники заходу відзначили, що важливим для мобілізації платежів до бюджету є тісна співпраця органів Державної фіскальної служби та Пенсійного фонду області з боржниками, в тому числі обмін інформацією щодо мінімізації роботодавцями заробітної плати найманим працівникам.

        Як зазначив заступник начальника головного управління Фонду в області, Олег Трибощук: “Бюджет Фонду на 98 % формується з коштів сплачених у складі єдиного соціального внеску, тому досить важливим є питання збільшення надходжень цього внеску. Стан розрахунків платників-боржників також негативно впливає не тільки на наповнення бюджету Фонду сьогодні, але і на забезпечення прав застрахованих осіб у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні. Періоди несплати єдиного соціального внеску не зараховуються до страхового стажу, який визначатиме право на пенсію працівникам”.

       Найбільші борги до Пенсійного фонду наростили підприємства міст Ковеля, Луцька, Нововолинська, Ратнівського та Камінь-Каширського району. Борг економічно активних платників – діючих підприємств складає 235,3 млн. грн. або 76,7 % загального боргу.

       Ще одним сегментом наповнення бюджету Фонду є сплата єдиного внеску підприємцями – це, звичайно, має бути спільна робота з органами ДФС області. На сьогодні 6 тис. підприємців не сплачують єдиного внеску на суму 27,1 млн. гривень.

     Підсумками сьогоднішньої наради окреслено основні напрямки роботи, які потрібно активізувати. Як завдання – максимальна консолідація зусиль державних органів щодо виконання доведених показників.

DSCN5140 300x225 - Маємо працювати спільно і тоді буде позитивний результат роботи

DSCN5123 225x300 - Маємо працювати спільно і тоді буде позитивний результат роботи

background Layer 1