Пропустити навігацію

Не варто пасивно очікувати пенсії

foto200918 300x226 - Не варто пасивно очікувати пенсіїДля тих кому за 50 роз’яснювали луцькі пенсійники дуже актуальну останнім часом проблему віку в трудових відносинах. Проводячи семінар 18 вересня 2018 року в Луцькому міському центрі зайнятості, вони ставили за мету донести слухачам переваги активної робочої діяльності перед пасивним очікуванням пенсії.

Головний спеціаліст сектору забезпечення наповнення бюджету Олена Онуфрик розповіла про особливості обліку страхового стажу, звернула увагу на дотримання трудового законодавства в частині нарахування працівникам заробітної плати у розмірі не меншому від мінімальної, висвітлила негативні наслідки цього явища для найманих працівників.

Фахівець звернулася до присутніх передпенсійного віку: “Раджу вам завчасно подати документи до управлінь Фонду з метою проведення їх правової перевірки. Також ви маєте можливість зареєструватися на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України і зручно та швидко отримувати необхідну інформацію щодо пенсійного забезпечення, а за необхідності, записатися на прийом, подати заяву, звернення чи скаргу у електронному вигляді”.

Серед інформаційних буклетів присутніх найбільше зацікавили теми “Призначення пенсії” та “Реєстрація на webпотралі Пенсійного фонду України”.

background Layer 1