Пропустити навігацію

Бухгалтерам розповіли про Реєстр застрахованих осіб та електронні сервіси ПФУ

У Навчально-методичному центрі профспілок Волинської області пройшло навчання для бухгалтерських працівників, у якому взяли участь представники Головного управління ПФУ у Волинській області, Головного управління ДПС в області, Фонду соцстрахування. Зокрема лекцію прочитала начальник Управління інформаційних систем та електронних реєстрів ГУ ПФУ в області Ольга Волдинер.

Пенсійниця докладно розповіла присутнім про Реєстр застрахованих осіб, порядок внесення відомостей у нього та їх використання, інформувала про електронні сервіси Пенсійного фонду, зокрема електронні трудові та е-лікарняні. Особливу увагу фахівчиня приділила електронним листкам непрацездатності, на які повністю мають перейти всі медичні установи України з 1 жовтня цього року.

Ольга Волдинер зауважила, що необхідну інформацію про електронні листки непрацездатності роботодавці (страхувальники) матимуть змогу бачити в особистому електронному кабінеті страхувальника (роботодавця) на вебпорталі електронних послуг ПФУ і що запровадження цієї моделі формування й видачі лікарняних зробить процес засвідчення тимчасової непрацездатності особи більш прозорим та зручним як для пацієнтів, так і для роботодавців та соцпрацівників.

background Layer 1