Пропустити навігацію

Інформація про результати роботи з питань запобігання та виявлення корупції головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області за І квартал 2018 року

Головним управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області протягом І кварталу 2018 року організовано роботу щодо забезпечення виконання антикорупційного законодавства. Робота в цьому напрямку спрямована на попередження та своєчасне виявлення корупційних ризиків в діяльності органів Фонду області, зменшення їх впливу на загальні результати роботи.

В головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області залишаються пріоритетним напрямком роботи у подоланні корупції превентивний підхід. Відтак методична та роз’яснювальна робота з питань мінімізації корупційних проявів займає основне місце. Для наглядності та моделювання ситуацій розроблені презентаційні матеріали.  Під час таких заходів відбувається живе спілкування в режимі діалогу, це додаткова можливість швидкого зворотнього зв’язку, проведення опитувань, анкетувань, тестувань.

Питання антикорупційного спрямування розглядались на виробничих нарадах керівників структурних підрозділів, а також в рамках короткострокових семінарів для працівників головного та територіальних управлінь. За звітний період проведено 4 навчальних семінари, 1 нарада на базі головного управління в т.ч.1 семінар на базі Вінницького приміського об’єднаного управління, а також на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій Вінницької області проведено 3 семінари.

Спеціалісти сектору з питань запобігання та виявлення корупції постійно підвищують свій професійний рівень. Протягом І кварталу взяли участь у навчаннях на базі центру підвищення кваліфікації для державних службовців за даним напрямком (2 короткотермінові семінари).

На рівні територіальних управлінь було проведено 71 виробничі наради, лекції (семінари) антикорупційного спрямування.

Постійно здійснюється практика інформаційних кампаній з питань дотримання антикорупційного законодавства та надання відповідних роз`яснень.

З метою формування світогляду неприйняття корупції в засобах масової інформації та мережі Інтернет оприлюднено 38 публікацій. Також систематично здійснюються виступи на радіо (3 радіоефіри).

 Креативний підхід застосований під час деклараційної кампанії 2018 року. Розроблена пам’ятка суб’єктам декларування у вигляді брошури та проведена інтелектуальна гра брейн-ринг на тему: «Е-декларування – треба знати» між двома командами територіальних управлінь.

На виконання ст.45 Закону України “Про запобігання корупції”  завершена кампанія щодо електронного декларування.  За звітний період 1099 суб’єктів декларування, які перебувають в трудових відносинах, подали декларації за 2017 рік у встановлені законом терміни. За результатами перевірки встановлено 2 порушення термінів щодо подання щорічної декларації: (сайт технічної підтримки не відповідав на запит суб’єкта декларування). Щодо вказаних фактів направлені повідомлення на Національного агентства з питань запобігання корупції.

Здійснюється антикорупційне дослідження проектів розпорядчих актів головного управління. Дотримується порядок узгодження та схвалення проектів рішень. Спеціалістом по корупції погоджуються накази з основної діяльності, оплати праці, з питань кадрового забезпечення.

Протягом звітного періоду за скоєння корупційних правопорушень державні службовці Пенсійного фонду Вінниччини не притягувались. Інформації про остаточні рішення за результатом розгляду відповідних матеріалів правоохоронними органами не надавались.

 

Завідувач сектору з питань

запобігання та виявлення корупції

управління внутрішнього аудиту

та фінансового контролю                                                                                                                                                      О.Таранчук

background Layer 1