Пропустити навігацію

Історія головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області

Пенсійний фонд України у Вінницькій області було утворено у лютому 1991 року. Очолив новостворену структуру Васильєв А.І. У січні 1992 року на базі Вінницької філії Пенсійного фонду СРСР утворено Вінницьке обласне управління Пенсійного фонду України. Керівником призначено Костіна М.Ф. У липні 1994 року відкрито районні та міські відділи Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

 Справді важливою подією стало створення 2000 року управління персоніфікованого обліку відомостей щодо застрахованих осіб. У 2002 році функції призначення пенсій і оформлення документів для їх виплати передано органам Пенсійного фонду. У зв’язку з розширенням функцій, на базі районних та міських відділів Пенсійного фонду України в травні 2002 року утворено управління в районах, містах і районах м. Вінниці. В липні 2002 року на базі Вінницького обласного управління ПФУ утворено головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

 З 2000 року і до грудня 2015 року головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області очолював Черненко М. А. За всі роки роботи Пенсійного фонду у Вінницькій області відбулося чимало позитивних зрушень у системі обслуговування громадян. Наприклад, сьогодні для оперативного вирішення пенсійних виплат в управліннях області діє 31 приймальня громадян, у яких працюють за принципом «єдиного вікна». Ефективно діють в області прозорі офіси. За таким принципом ще з 2010 року почали прийом фахівці управління пенсійного фонду у м. Могилеві-Подільському. Сьогодні повноцінні прозорі офіси функціонують по всій області. Прозорі офіси – знамените ноу-хау вінничан, яким вони прославились на всю країну. А серцем офісу і є якраз Пенсійний фонд.

З метою покращення доступності до отримання послуг з питань пенсійного забезпечення функціонують 33 гарячих ліній прямого телефонного зв’язку з населенням. Понад 16 тисяч вінничан скористалися можливістю отримати в телефонному режимі оперативну фахову відповідь на свої запитання. Спеціалісти Пенсійного фонду України у Вінницькій області не зупиняються на досягнутому і постійно вдосконалюють набуті знання та вміння, обмінюються досвідом зі своїми колегами з інших регіонів. Як результат, у підвідомчих управліннях протягом останніх п’яти років розпочали роботу такі інноваційні проекти, як «Школа майбутнього пенсіонера», «Контакт-центр», гарячі телефонні лінії, щомісячно проводиться година спілкування з читачами друкованих ЗМІ з питань пенсійного забезпечення, зустрічі з трудовими колективами, прес-конференції, Дні відкритих дверей, семінари для відвідувачів курсів комп’ютерної грамотності з питань пенсійного забезпечення та оволодіння практичними навичками у користуванні інформаційними ресурсами Пенсійного фонду тощо ( при бібліотеках).

У 2014 році в управлінні Пенсійного фонду України в м. Вінниці почав працювати електронний архів обліку пенсійних справ. На теренах області це був перший подібний досвід. Вінниччина входить до переліку регіонів, у яких розпочато проект з упровадження нової системи обслуговування громадян та обробки пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій. Завдяки успішній реалізації зазначеного проекту, громадяни України зможуть звернутися за консультацією до будь-якого управління Фонду, незалежно від місця проживання, і отримати відповідь.

З грудня 2015 року питаннями розвитку та удосконалення системи Фонду в області опікується новий очільник головного управління – Корчака О.С.  З перших днів роботи головного управління і до сьогодні в органах Фонду у Вінницькій області працює чимало ветеранів пенсійної справи. Кожен з них пам’ятає, як починалася робота, як доводилося працювати у складних умовах, у занедбаних приміщеннях. Але нині вони в один голос запевняють, що вдячні долі за те, що пов’язали їхні життя з Пенсійним фондом України. Вони пишаються , що працюють у молодій , але міцній системі.

Своїми повсякденними справами вінничани доводять, що коли є бажання ефективно працювати,- знаходяться і можливості.

Slajd1 2 - Історія головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
Васильєв Анатолій Іванович
Slajd3 2 - Історія головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
Костін Микола Федорович
Slajd4 2 - Історія головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
Черненко Микола Андрійович
Korchaka - Історія головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
Корчака Олена Сергіївна
background Layer 1