Пропустити навігацію

Звіт про виконання плану роботи за І квартал 2019 року відділом внутрішнього аудиту

Працівниками відділу внутрішнього аудиту виконано всі заходи, передбачені планом роботи на І квартал 2019 року.

 

Протягом звітного кварталу працівники  відділу приймали за встановленими формами звітність від територіальних  управлінь  та надавали, в установлені терміни, відповідну звітність, як квартальну так і щомісячну, до департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Пенсійного фонду України.

 

Приймали участь в підготовці документів для проведення колегії при начальнику головного управління.

 

В березні місяці поточного року  розпочато аудиторське дослідження на тему: «Оцінка стану організації роботи щодо якісного надання послуг. Дотримання термінів розгляду документів.» у Вінницькому приміському, Ямпільському, Крижопільському об’єднаних управліннях та управлінні Пенсійного фонду України в місті Вінниці.  В ході аудиторського дослідження виявлено порушення не фінансового характеру. Аудиторський звіт знаходиться в стадії узгодження. Готуються розпорядчі документи по наслідках аудиторського дослідження.

 

Постійно здійснювався контроль за впровадженням аудиторських рекомендацій, наданих за наслідками аудиторських досліджень в підвідомчих управліннях Пенсійного фонду України Вінницької області.

 

Крім того, в січні 2019 року проведено тематичні перевірки в Крижопільському об’єднаному управлінні на тему: «Дотримання вимог законодавства при виплаті пенсій», в управлінні Пенсійного фонду України в місті Вінниці на тему: «Дотримання Порядку перерахування органами Пенсійного фонду України коштів установам, у яких особи перебувають на повному державному утриманні», в Тульчинському та Бершадському об’єднаних управліннях на тему: «Дотримання законодавчих та нормативно-правових актів щодо правомірності включення осіб, пенсію яким призначено відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

 

В лютому 2019 року розпочато тематичні перевірки в 6 об’єднаних управліннях – Бершадському, Тульчинському, Вінницькому приміському, Жмеринському, Козятинському, Хмільницькому та в управлінні Пенсійного фонду  України в місті Вінниці на тему: «Дотримання вимог п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування щодо підстави та повноти включення до відшкодування пенсій за віком, призначених на пільгових умовах, при формуванні звітності про фактичні витрати на їх виплату та доставку».

 

За результатом перевірок виявлено 30 порушень законодавчих і нормативно-правових актів з питань пенсійного забезпечення на загальну суму  43088,15 грн., в тому числі переплат пенсій на суму 2572,74 грн., недоплат пенсій на суму 3519,07 грн. та неправомірного включення  та не включення осіб до списків на відшкодування пенсій на суму 36996,34 грн.

 

Станом на 01.04.2019 залишок не відшкодованих  недоплат  пенсій становить 2581,06 грн. Суми неправомірного включення  та не включення осіб до списків на відшкодування пенсій знаходяться в стадії узгодження.

 

 

 

  Начальник відділу

  фінансового аудиту                                                             А.М. Тодоренко

background Layer 1