Пропустити навігацію

Робота внутрішнього аудиту та контрольно-перевірочна робота за 9 місяців 2018 року

Управлінням внутрішнього аудиту та фінансового контролю за 9 місяців поточного року забезпечувався контроль за діяльністю територіальних управлінь, спрямований на удосконалення системи управління коштами, запобігання фактам незаконного та неефективного їх використання, попередження корупційних ризиків, а також контроль за дотриманням суб’єктами системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування вимог законодавства.

 

Відділом фінансового аудиту проведено 7 аудиторських досліджень та 19 інших контрольних заходів. За результатами проведених  аудитів та інших контрольних заходів об’єктам контролю надано відповідні рекомендації. Прийнято 31 управлінське рішення.

 

Кількість проведених перевірок спеціалістами підрозділів контрольно-перевірочної за 9 місяців поточного року зросла на 4108 перевірок у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

 

Спостерігається значний ріст позапланових перевірок суб’єктів господарської діяльності згідно поданих заяв платників через розходження даних  у реєстрі застрахованих осіб. Таких перевірок проведено 3140.

 

З початку року  проведено 17 перевірок на центрах поштового зв’язку Вінницької дирекції ПАТ «Укрпошта» щодо цільового використання кошів Пенсійного фонду України.  Перевірено 72 відділення банківських установ з питання своєчасності зарахування та правильності виплати пенсій та грошової допомоги. Перевірено 28 установ (закладів), де особи перебувають на повному державному утриманні.

 

З метою забезпечення дотримання вимог законодавства при призначенні (перерахунку) пенсій проведено 7637 перевірок достовірності виданих підприємствами та установами документів.

 

Здійснено контроль за нарахуванням та своєчасністю сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій з набуття права власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні. Проведено 4 перевірки в Регіональних сервісних центрах МВС України у Вінницькій області.  

background Layer 1