Пропустити навігацію

“Карантинні пільги” для бізнесу

Відділ забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області інформує.

 

В зв’язку з набранням чинності з 18.03.2020 Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 533-ІХ, тимчасово на період з 01.03.2020 по 30.04.2020 ( два місяці) скасовується обов’язок сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе для:

  • фізичних осіб-підприємців на єдиному податку;
  • фізичних осіб-підприємців на загальній системі оподаткування;
  • осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, а саме наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, або особи, які проводять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності;
  • членів фермерських господарств, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

 

При  цьому страховий стаж при несплаті ЄСВ все одно зараховуватиметься (вважається, що суми сплачувалися у розмірі мінімальних – 1039,06 грн в місяць).

 

Також на період з 01.03.2020 по 30.04.2020 р. скасовуються штрафи та пеня з ЄСВ. Це стосується несвоєчасної та неповної сплати ЄСВ, несвоєчасного подання ЄСВ-звітності за березень та квітень.

 

 

yesv5 1024x535 - "Карантинні пільги" для бізнесу

background Layer 1