Пропустити навігацію

Надбавки за понаднормовий стаж. Кого торкнувся грудневий перерахунок пенсій?

Перерахунок пенсій з 1 грудня найбільшою мірою торкнеться осіб, які отримують мінімальну пенсію. Варто нагадати, що це особи, які мають необхідну кількість страхового стажу. В області проживає 53,2 тис. таких пенсіонерів, або 12% від загальної їх кількості. Враховуючи, що середній розмір пенсії у Вінницькій області складає 2891,42 грн, цілком зрозуміло, що левова частина пенсіонерів області, а саме 54 тис., отримують пенсію від 2 до 3 тис. грн.

 

Що стосується складових пенсійних виплат, перерахунок вплине на надбавки, розмір яких залежить від зміни прожиткового мінімуму. Зокрема, зросте надбавка за понаднормовий стаж, що становить 1% від основного розміру пенсії за кожний рік понаднормового стажу, але не більше 1% прожиткового мінімуму. Наприклад, якщо в людини є 4 роки понаднормового стажу, то до 1 грудня надбавка становила 68,48 грн (1712*4%), то з 1 грудня її розмір становить 70,76 грн (1769*4%). Даний механізм перерахунку не вплине на розміри пенсійних виплат працюючих пенсіонерів, а це понад 92 тис. жителів Вінниччини.

 

В цілому грудневий перерахунок торкнеться 241,8 тис. пенсіонерів області, або 53,4% від загальної їх кількості. Середній розмір підвищення – 32,91 грн. Додаткові видатки внаслідок перерахунку склали 8 млн грн на місяць. В результаті, місячна потреба на виплату пенсій у грудні складає 1 358,3 млн грн.

 

Внаслідок 8-ми перерахунків, які відбулись протягом поточного року, середній розмір пенсійних виплат пенсіонерів Вінницької області зріс на 295,09 грн. З початку 2020 року на забезпечення пенсійних виплат спрямовано 14,8 млрд грн. 4 грудня розпочинається новий виплатний період. Грудневі пенсії будуть профінансовані вчасно та в повній мірі.

 

 

Slajd3 - Надбавки за понаднормовий стаж. Кого торкнувся грудневий перерахунок пенсій?

Slajd4 - Надбавки за понаднормовий стаж. Кого торкнувся грудневий перерахунок пенсій?

Slajd5 - Надбавки за понаднормовий стаж. Кого торкнувся грудневий перерахунок пенсій?

Slajd6 - Надбавки за понаднормовий стаж. Кого торкнувся грудневий перерахунок пенсій?

background Layer 1