Пропустити навігацію

Приведення назви посади у відповідність до класифікатора професій. Як це зробити?

Назва посади працівника має звучати однаково в трудовій книжці (наказі про прийняття на роботу), трудовому договорі (контракті), штатному розписі, кадрових документах тощо. Якщо виявлено розбіжності, назву посади або професії необхідно привести у відповідність до Класифікатора професій ДК 003:2010. Дана процедура може проводитись без змін в організації виробництва і праці. Достатньо лише видати відповідний наказ та на його підставі внести зміни до штатного розпису, трудової книжки працівника, що обіймає цю посаду, посадової інструкції та доповнення до особового листка з обліку.

 

Помилковою є думка, що у разі, якщо посада, на якій працював працівник, не відповідає Класифікатору професій, то у такого працівника можуть виникнути проблеми під час оформлення пенсії. Для призначення пенсії важливим є страховий стаж працівника. Він формується за рахунок сплати страхових внесків, незалежно від посади, яку займає працівник. Проблеми можуть бути лише у разі, якщо працівник мав право на пільгове пенсійне забезпечення, але прийняття на «неправильну посаду» позбавило його такого права. У цьому випадку однозначно потрібно виправлятися.

 

 

FB 20210301 ETK perevod klasyfikator posad 1024x576 - Приведення назви посади у відповідність до класифікатора професій. Як це зробити?

background Layer 1