Пропустити навігацію

Об’єднана звітність 1ДФ та ЄСВ. Тип звіту «Довідковий»

Новий єдиний звіт, який об’єднує в собі ЄСВшну форму та 1ДФ, бухгалтери подаватимуть вперше уже за І квартал 2021 року.

Але як не допустити порушення прав застрахованих осіб на своєчасне отримання пенсійних та соціальних виплат поза межами звітного періоду, тобто до завершення звітного кварталу?

Вихід є – подання проміжної довідкової звітності.

 

ОТЖЕ ТИП ЗВІТУ «ДОВІДКОВИЙ» НЕОБХІДНО ПОДАТИ ОКРЕМО НА КОЖНУ ЗАСТРАХОВАНУ ОСОБУ ЯКЩО:

  1. Працівник йде на пенсію.

Розрахунок подається після того, як працівник подасть заяву про призначення пенсії. Про необхідність подання роботодавець дізнається або зі звернення від Пенсійного фонду, або від самого працівника.

  1. Працівник претендує на лікарняні/декретні.

Розрахунок подається раніше або разом з поданням заяви-розрахунку до ФСС. Оскільки протягом 10 робочих днів після надходження заяви-розрахунку фахівцям ФСС слід перевірити наявність даних про страхувальника в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, дані про сплату ЄСВ, коректність нарахованих виплат.

 

КОЛИ ПОДАВАТИ ДОДАТКОВИЙ ЗВІТ?

Періодичність подання довідкових звітів не прописана в оновленому Порядку подання та формування Податкового розрахунку, тому роботодавець може подавати його за наявності відповідних підстав.

 

ВАЖЛИВО!

Застраховані особи, інформацію по яких зазначено в проміжному «Довідковому» розрахунку, обов’язково мають бути відображені у квартальному Податковому розрахунку «Звітний».

 

 

FB 20210315 YESV zapytannya zvitnist 1024x576 - Об’єднана звітність 1ДФ та ЄСВ. Тип звіту «Довідковий»

background Layer 1