Пропустити навігацію

Аналітична довідка про підсумки роботи Відділу внутрішнього аудиту за І квартал 2021 року

Аналітична довідка

про підсумки роботи відділу внутрішнього аудиту

за  І квартал 2021 року

 

На виконання Зведеного операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту Пенсійного фонду України на 2021 рік, протягом І кварталу 2021 року, Відділом внутрішнього аудиту проведено 1 внутрішній аудит.

 

В лютому-березні звітного року проведено аудит на тему: «Дотримання законодавчих і нормативно – правових актів при веденні обліку матеріальних цінностей» за період з 1 січня 2020 року по 1 лютого 2021 року.

 

Проведеним аудитом встановлено 197 фінансових порушень, які не призвели до втрат фінансових ресурсів, а саме: порушення при застосуванні рахунків бухгалтерського обліку, що призвело до пересортування в обліку малоцінних та швидкозношуваних предметів і виробничих запасів на загальну суму 638,3 тис. грн, дане порушення виправлено під час проведення аудиторського дослідження.

 

Також, встановлено 2 не фінансові порушення: інформація про об’єкт основних засобів занесена не в повному обсязі та відсутні окремо складені інвентаризаційні описи матеріальних цінностей, які не використовуються або не придатні до використання. Зазначені не фінансові порушення перебувають на стадії опрацювання та приведення у відповідність.

 

За результатами проведеного внутрішнього аудиту надано 5  аудиторських рекомендацій, термін виконання по яких ще не настав.   Відповідно до інформації про реалізацію аудиторських рекомендацій, наданої структурними підрозділами Головного управління у встановлені терміни, виконано 4 аудиторські рекомендації, надані за наслідками 1 аудиту, проведеного в ІV кварталі 2020 року, а термін виконання наступив в 2021 році.

 

Працівниками Відділу внутрішнього аудиту постійно здійснюється моніторинг впровадження аудиторських рекомендацій. За результатами моніторингу впровадження аудиторських рекомендацій, наданих під час проведення аудиту у IV кварталі 2020 року, складено доповідну записку начальнику Головного управління. Після розгляду наданих матеріалів прийнято рішення про зняття з контролю наказу Головного управління про результати внутрішнього аудиту.

 

Під час проведення вищезазначених аудитів основним пріоритетом було не виявлення фінансових порушень, а здійснення дослідження ефективності, результативності та якості виконання завдань, які стоять перед органами Пенсійного фонду України, надання адміністративних послуг. 

 

Протягом І кварталу 2021 року проведено 1 навчання на тему «Здійснення аналізу діяльності підрозділів внутрішніх аудитів» за результатами професійного тренінгу, проведеного Департаментом внутрішнього аудиту Пенсійного фонду України з начальниками структурних підрозділів внутрішнього аудиту органів Фонду. По закінченню навчання з працівниками Відділу проведено відповідне тестування.

 

Крім того, усіма працівниками Відділу підвищено свій освітній рівень шляхом навчання на відкритих онлайн-платформах з отриманням 9 сертифікатів.

 

 

Начальник Відділу 

внутрішнього аудиту                                                                 Сергій СІТАШ

background Layer 1