Пропустити навігацію

Перерахунок пенсій з 1 квітня. Роз’яснюємо особливості

Щороку 1 квітня, починаючи з 2018-го, Головним управлінням Пенсійного фонду Вінниччини проводиться автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам. Але в поточному році квітневий перерахунок буде проведено в травні, а перераховані пенсії з доплатою за квітень та травень жителі області отримають в червні.

 

Чим це зумовлено? Роз’яснюємо.

Перерахунок пенсійних виплат проводиться за даними Реєстру застрахованих осіб на підставі поданих страхувальниками звітів про сплату єдиного внеску. Так як з 1 січня 2021 року законодавством передбачено щоквартальне подання об’єднаної звітності з ЄСВ і податку на доходи фізичних осіб протягом 40 календарних днів після останнього дня звітного кварталу, відповідно, станом на 1 квітня 2021 року дані про страховий стаж та заробітну плату за січень та лютий 2021 року в Головному управлінні були відсутні.

 

Отже, перерахунок працюючим пенсіонерам проводиться з 1 квітня, після надходження відомостей про сплату єдиного внеску за попередній квартал.

Нагадуємо, що право на такий вид перерахунку мають особи, які:

  • після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та набули не менше 24 місяців страхового стажу;
  • набули менше 24 місяців страхового стажу, але після призначення/попереднього перерахунку пройшло не менше двох років.

 

FB 20210521 Pererah pratspens z 1kvitnya 1024x576 - Перерахунок пенсій з 1 квітня. Роз’яснюємо особливості

background Layer 1