Пропустити навігацію

В ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННІ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ РОЗПОЧАТО ПІДГОТОВКУ ДО ПЕРЕРАХУНКУ ПЕНСІЙ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Постанову Кабінету Міністрів України №713 «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб» прийнято 14 липня 2021 року.

З метою поетапного зменшення диспропорцій в розмірах пенсій військовослужбовців та деяких інших осіб Уряд ухвалив з 1 липня поточного року:

  • встановити щомісячну доплату 2000 грн колишнім військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу міліції, поліцейським та іншим особам, пенсії яким призначено до 1 березня 2018 року; 
  • встановити мінімальну пенсію 3854 грн для військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу міліції, поліцейських та інших осіб, пенсії яким призначено за нормами закону “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”;
  • збільшити мінімальну пенсію для учасників бойових дій до 3893,4 грн.

Наразі на обліку Пенсійного фонду Вінниччини перебуває 21,6 тис. пенсіонерів військовослужбовців та силових структур, яким пенсію призначено відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Станом на 1 липня середній розмір їх пенсійних виплат складає 5672,53 грн. Пенсії до 1 березня 2018 року призначено 18,6 тис. осіб.

Варто зазначити, що останній перерахунок пенсій військовослужбовцям органи Пенсійного фонду проводили в березні 2018 року.

В червні 2021 року в осіб начальницького рядового складу органів внутрішніх справ припиняється доплата до пенсії за 2016-2017 роки. З 2016 року пенсії для цієї категорії пенсіонерів не підвищували.

Вищезазначені перерахунки будуть проведені Головним управлінням автоматично та не потребують особистих звернень пенсіонерів.

 

vijskovi - В ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННІ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ РОЗПОЧАТО ПІДГОТОВКУ ДО ПЕРЕРАХУНКУ ПЕНСІЙ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

background Layer 1