Пропустити навігацію

Про результати січневих перерахунків пенсій на Вінниччині

З 1 січня 2022 року Головним управлінням Пенсійного фонду України у Вінницькій області проведено перші, із запланованих на поточний рік, перерахунки пенсій. Так, уже з 4 січня розпочалась виплата підвищених пенсій громадянам з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також членам родин загиблих учасників АТО/ООС.  

 

600 одержувачам пенсії по інвалідності, стосовно яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою (з числа ліквідаторів), та пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок аварії на ЧАЕС за померлих ліквідаторів, проведено перерахунок з урахуванням п’ятикратної мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року.

В результаті автоматичного перерахунку, на Вінниччині пенсії ліквідаторів зросли в середньому на 2222,21 грн, пенсії по втраті годувальника – на 3403,46 грн.

Окрім того, в індивідуальному порядку опрацьовано пенсійні справи 350 осіб з числа зазначених вище категорій, яким призначено пенсію відповідно до інших законів, та повідомлено їх про необхідність надання відсутніх документів для визначення доцільності обчислення пенсії відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

 

202 членам сімей загиблих (померлих) осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, перераховано пенсії по втраті годувальника.

Відповідно до постанови КМУ від 11.10.2021 року №1052, якою змінено п. 1 постанови від 03.08.2020 року № 674 «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб», непрацездатним батькам та подружжю загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, які отримують пенсію по втраті годувальника, призначену відповідно до статті 41 ЗУ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», встановлено адресну допомогу таким чином, щоб розмір пенсійної виплати був не нижчим, ніж 7800 грн, незалежно від кількості непрацездатних утриманців, які одержують пенсію за (загиблого) померлого.

По Вінницькій області середній розмір підвищення таких пенсій склав 1712,23 грн.

Додатково на фінансування перерахунків спрямовано 1,8 млн грн, загальна потреба на виплату січневих пенсій – 1534,9 млн грн.

 

FB 20220106 2pererah CHAESATO 1024x576 - Про результати січневих перерахунків пенсій на Вінниччині

background Layer 1