Пропустити навігацію

Особливості відображення відомостей про майно, яке перебуває у спільній власності або на різних типах права

Належність об’єкта декларування суб’єкту декларування та/або члену його сім’ї та\або третій особі на праві спільної власності визначається на підставі правовстановлюючих документів, а не СК.

Об’єкт декларування вказується один раз, із зазначенням всіх співвласників та користувачів об’єкта з числа членів сім’ї суб’єкта декларування.

Якщо об’єкт декларування належить на праві спільної власності(спільної сумісної або спільної часткової) суб’єкту декларування та\або члену його сім’ї та\або третій особі, такий об’єкт вказується у відповідному розділі декларації лише один раз, із зазначенням всіх співвласників.

Відомості про частки у спільній частковій власності зазначаються у відсотках.

Створювати нові записи про вже зазначений об’єкт нерухомості для кожного члена сім’ї/третьої особи не потрібно.

При цьому окремо вказується тип права, на якому цей об’єкт декларування належить суб’єкту декларування, членам його сім’ї, третім особам.

Аналогічний підхід застосовується для відображення об’єктів, які перебувають у  суб’єкта декларування та/або члена його сім’ї та/або третьої особи на різних типах права.

Спочатку зазначаються відомості про право власності, а потім про право користування.

Додання співвласників/користувачів здійснюється шляхом натискання кнопки «Додати» у блоці полів «Інформація щодо особи, якій належить об’єкт і прав на нього».

 

background Layer 1