Пропустити навігацію

Звіт про звернення громадян за 9 місяців 2023 року

Протягом  9 місяців 2023 року до Фонду області надійшло 15662 звернення громадян (що на 84,4 % більше порівняно з  минулим роком (8495).

На особистому та виїзних прийомах в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області прийнято 163 особи (1,0 % від загальної кількості звернень).

У своїх зверненнях громадяни, в тому числі й на особистих прийомах, найчастіше порушували питання щодо правильності призначення та перерахунку пенсій – 8717 звернень (55,7% загальної кількості звернень), витребування довідок та копій документів – 1399 звернень (8,9%), роз’яснення діючого пенсійного законодавства –  918 звернень (5,9%), виконання рішень судів – 759 звернень (4,8%), своєчасність виплати житлової субсидії або пільги, в т. ч. припинення виплати – 520 звернень(3,3%); визначення права на призначення житлової субсидії – 494 звернення ( 3,2%).

Актуальним залишається питання повторних звернень. Протягом 9 місяців 2023 року до Головного управління надійшло 91 повторне звернення, або 0,6 % загальної кількості (що на 0,16 % менше порівняно з  минулим роком (63). З числа розглянутих повторних звернень, в більшості випадків, заявники звертаються з питаннями призначення, перерахунку житлових субсидій та пенсій, призначених відповідно до вимог чинного законодавства, про що їх неодноразово було повідомлено.

Для більш повної реалізації прав громадян на звернення та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо пенсійного забезпечення керівництвом Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області здійснюються виїзні прийоми на підприємства, в установи, організації та за місцем проживання громадян, на яких з початку року прийнято 61 особа, що складає 0,4 % від загальної кількості звернень громадян.

Крім цього, фахівці Головного управління спрямовують свою діяльність на забезпечення оперативного розгляду звернень, що надійшли з державної установи «Урядовий контактний центр» та вживають заходів для вирішення порушених у них питань і задоволення законних прав та інтересів заявників. Протягом 9-ти місяців 2023 року розглянуто 1678 таких звернень громадян,  на всі з яких заявники отримали вичерпні письмові відповіді на поставлені питання.

В Головному управлінні  Пенсійного фонду України у Вінницькій області забезпечуються умови щодо розширеного доступу застрахованих осіб та пенсіонерів до їх персональних даних та відомостей накопичених в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

За 9 місяців 2023 року через електронну адресу Веб-порталу отримано та розглянуто 2932 звернення.

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», постанови правління Пенсійного фонду України від 15 серпня 2011 року    №22-1 «Про організацію виконання норм Закону України «Про доступ до публічної інформації»  до Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області за 9 місяців 2023 року надійшло 967  інформаційних запитів.

background Layer 1