Пропустити навігацію

Декларування відомостей про земельну ділянку під об’єктом нерухомості

За  загальним правилом, у разі декларування відомостей про будинок декларуванню підлягають відомості про земельну ділянку, на якій він розташований, як невід’ємні об’єкти.

Водночас є випадки, коли відомості про земельну ділянку не підлягають декларуванню, зокрема:

1)об’єкт нерухомого майна розміщено на земельній ділянці, межі якої не встановлені в натурі          (на місцевості) та права щодо якої щодо якої не визначені у встановленому законом порядку.

2)об’єкт нерухомості, який належить суб’єкту декларування та/або члену його сім’ї, розташований у багатоквартирному будинку, а земельна ділянка під ним перебуває в комунальній власності чи користуванні ОСББ.

3)об’єкт нерухомості, який на будь — якому праві належить суб’єкту декларування та/або члену його сім’ї, розташований на земельний ділянці, яка не належить їм на будь — якому праві, на якій розміщено кілька об’єктів, що належать третім особам (не членам сім’ї декларування)гаражні кооперативи, садівничі, таунхауси.

Якщо межі земельної ділянки під таким об’єктом нерухомості встановлені в натурі (на місцевості) та права на неї визначені у встановленому законом порядку, відомості про таку земельну ділянку підлягають відображенню у розділі з «Об’єкти  нерухомості» декларації на загальних підставах.

background Layer 1