Пропустити навігацію

Робота внутрішнього аудиту та контрольно-перевірочна робота за 2018 рік

ОГЛЯДОВИЙ ЛИСТ про підсумки роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області за 2018 рік

 

Протягом  2018 року проведено 4 внутрішні аудити оцінки стану роботи підвідомчих управлінь Фонду щодо дотримання законодавчих і нормативно – правових актів з питань надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду України, призначення і виплати пенсій, проведення адміністративних видатків, ведення бухгалтерського обліку і звітності, а саме: в Козятинському, Хмільницькому, Жмеринському та Вінницькому приміському об’єднаних управліннях.

 

На виконання плану проведення внутрішніх аудитів головним управління на I та II півріччя 2018 року, відділом фінансового аудиту в 13 територіальних управліннях проведено аудит відповідності на тему: «Оцінка організації роботи щодо дотримання порядку використання даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування» , та  в 3 управліннях аудит на тему «Оцінка стану дотримання порядку відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах».

 

В чотирьох територіальних управліннях проведено фінансовий аудит на тему «Оцінка дотримання законодавчих та нормативно – правових актів з питань нарахування та виплати заробітної плати».

 

Здійснено контроль за впровадженням аудиторських рекомендацій, наданих за наслідками аудиторських досліджень в підвідомчих управліннях Пенсійного фонду України.

 

В  9 територіальних управліннях проведено аудит ефективності на тему «Оцінка стану роботи по оптимізації видатків, пов’язаних з утриманням службових приміщень та експлуатаційних послуг».

 

Крім того проведено тематичні перевірки в 13 територіальних управліннях на тему: «Перевірка графіків відпусток працівників управління на 2018 рік в частині дотримання вимог ст. 10 Закону України «Про відпустки» при плануванні місяця для надання відпустки»;

 

– «Дослідження стану роботи по оптимізації видатків, пов’язаних з утриманням службових приміщень та експлуатаційних послуг» в Могилів-Подільському, Шаргородському, Тульчинському об’єднаних управліннях та в управлінні в місті Вінниці.

– «Організація роботи щодо якості прийому і обслуговування осіб, які звертаються до органів Фонду» в  Іллінецькому та Гайсинському об’єднаних управліннях. Встановлено окремі організаційні недоліки, які усуненні в ході дослідження;

– «Оцінка стану роботи щодо дотримання законодавчих і нормативно-правових актів з питань призначення та перерахунку пенсій»;

«Оцінка стану роботи щодо дотримання законодавчих і нормативно-правових актів з питань виплати пенсій та допомоги».

«Оцінка стану роботи управління щодо дотримання нормативно-правових актів з питань призначення та перерахунку пенсій» в Ямпільському об’єднаному управлінні  та управлінні Фонду міста Вінниці.

      

Протягом 2018 року проведено 3961 перевірку щодо додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. За результатами перевірок видано 3819 приписів про усунення порушень щодо недостовірності відомостей поданих до реєстру застрахованих осіб.

 

Здійснено 25 перевірок на центрах поштового зв’язку Вінницької дирекції ПАТ «Укрпошта», в ході яких перевірено документи 499 поштових відділень. 

 

Протягом звітного року перевірено 92 відділення банківських установ з питання своєчасності зарахування та правильності виплати пенсій та грошової допомоги, 41 установи, де особи перебувають на повному державному утриманні.

 

З метою забезпечення дотримання вимог законодавства при призначенні (перерахунку) пенсій проведено 10738 перевірок достовірності виданих підприємствами та установами документів.

 

Протягом 2018 року проведено 8 актів звірок правильності, повноти нарахування та своєчасності перерахування збору при набутті права власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Територіальних органах МВС з надання сервісних послуг.

 

 

Начальник управління

внутрішнього аудиту

та фінансового контролю                                          В. КАРАБІНЬОВСЬКА

background Layer 1