Пропустити навігацію

Аналітична довідка про підсумки роботи Відділу внутрішнього аудиту станом на 01.04.2020

На виконання зведеного операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту Пенсійного фонду України на 2020 рік, станом на 01.04.2020, Відділом внутрішнього аудиту в січні-лютому поточного року проведено 1 аудит на тему: «Дослідження якості наповнення реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування» за період з 1 січня 2019 року по 1 січня 2020 року.

 

Проведеним аудитом встановлено 30 не фінансових порушень, в тому числі – 9 випадків дублювання облікових записів користувачів та 21 випадок несвоєчасного блокування облікових записів звільнених працівників та працівників, що знаходяться в декретній відпустці. Дані порушення виправлені під час проведення аудиторського дослідження.

 

За результатами проведеного аудиторського дослідження надано 5 рекомендацій, по яких термін виконання не настав.

 

На виконання пп 3 п 1 наказу Пенсійного фонду України від 17.03.2020 №6-АГ «Про внесення змін до наказу Пенсійного фонду України від 12 березня 2020 року №28 «Про заходи щодо запобігання поширення коронавірусу COVID-19» внутрішній аудит на тему : «Якість обслуговування громадян, які звертаються до органів Пенсійного фонду України» у І кварталі 2020 року не проводився. 

 

Працівниками Відділу внутрішнього аудиту постійно здійснюється моніторинг впровадження аудиторських рекомендацій. За результатами моніторингу впровадження аудиторських рекомендацій, наданих під час проведення аудитів у IV кварталі 2019 року, складено доповідні записки начальнику головного управління. Після розгляду наданих матеріалів прийнято рішення про зняття з контролю 2 наказів головного управління про результати внутрішнього аудиту.

 

Під час проведення вищезазначених аудитів основним пріоритетом було не виявлення фінансових порушень, а здійснення дослідження ефективності, результативності та якості виконання завдань, які стоять перед органами Пенсійного фонду України, надання адміністративних послуг.   

 

 

Начальник Відділу

внутрішнього аудиту                                                            Сергій СІТАШ

background Layer 1