Пропустити навігацію

Звіт щодо виконання антикорупційних заходів головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області за 2018 рік

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Закарпатській області на виконання наказу Пенсійного фонду України від 27.04.2018 № 81 «Про внесення змін  до Aнтикорупційної програми Пенсійного фонду України на 2018 рік» та наказу Пенсійного фонду України від 31.07.2018 № 130 «Про зміни в Aнтикорупційній програмі Пенсійного фонду України на 2018 рік» розроблено Звіт за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності органів Пенсійного фонду України в Закарпатській області та затверджено наказом від 01.08.2018 року № 531 «Про Антикорупційні заходи головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області на 2018 рік»,  підвідомчими управліннями в області прийнято відповідні накази, якими затверджено відповідні  Заходи щодо усунення корупційних ризиків на 2018 рік.

Персональна відповідальність за забезпечення реалізації заходів покладена на заступників начальника головного управління, начальників структурних підрозділів головного управління та керівників об’єднаних управлінь Фонду області.

В підвідомчих управліннях протягом 2018 року здійснено комплекс заходів щодо попередження корупційних проявів серед працівників Пенсійного фонду України в Закарпатській області, державних службовців.

На виконання постанови правління Пенсійного фонду України 30.07.2015 року № 13-1 в усіх підвідомчих об’єднаних управліннях установлено засоби відеофіксації при здійсненні прийому громадян, про що є відповідні попередження .

Протягом звітного року в підвідомчих управліннях Фонду проведено 54 наради-навчання зі спеціалістами управлінь, під час обговорювались питання щодо врегулювання конфлікту інтересів, вивчались та аналізувались норми Закону України «Про запобігання корупції» та інших антикорупційних Законів, дотримання вимог законодавства при здійсненні електронного декларування. Надано 33 роз’яснення та практична допомога в 32 випадках при особистому спілкуванні.

Невідкладно розглядалися запити, що надходили з правоохоронних органів стосовно співробітників територіальних управлінь з метою виявлення причин та умов, що спричинили невиконання вимог Закону України «Про запобігання корупції». Складено акти щодо відсутності в діях співробітників корупційних діянь, а допущені помилки не носять системний або намірений характер. Результати перевірок надіслано адресатам. Всього надійшло 18 запитів з уповноважених органів.

На виконання розділу IV Антикорупційної програми, з метою проведення аналізу законності, оперативності та якості обслуговування осіб, що звертаються до органів  Пенсійного фонду України проведено 19 перевірок у підвідомчих об’єднаних управліннях Закарпатської області за принципом «таємного покупця». Перевіркою підтверджено фаховий рівень працівників відділів з обслуговування громадян, дотримання ними вимог чинного законодавства та відповідність займаним посадам.

В органах Фонду здійснюється моніторинг норм та практики застосування нормативно-правових актів, що регулюють діяльність управління, з метою виявлення прогалин та недоліків, що можуть сприяти втягненню працівників в корупційну чи злочинну діяльність. Здійснюється антикорупційне дослідження проектів розпорядчих актів управління, накази візуються юридичною службою та особою, що відповідає за виявлення та протидію корупції в головному управлінні, а також проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з працівниками Фонду щодо унеможливлення корупційних проявів, конфлікту інтересів та інших порушень корупційного характеру.

До головного управління та підвідомчих управлінь Фонду звернення щодо можливих проявів корупції з боку працівників управлінь Фонду не надходили, безпосереднього підпорядкування у процесі виконання повноважень близьким їм особам не допущено.

Станом на 01.01.2019 року наявності конфліктів інтересів в органах Фонду області не встановлено.

В головному та підвідомчих управліннях Фонду здійснюється систематичний контроль щодо неухильного дотримання спеціалістами управління норм антикорупційного законодавства та вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Випадків порушень антикорупційного законодавства серед державних службовців не виявлено.

background Layer 1