Пропустити навігацію

ПРО ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ, МОНЕТИЗАЦІЮ СУБСИДІЙ, НОВІ ОНЛАЙН-СЕРВІСИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ розповідали ужгородські пенсійними мешканцям Кам’яниці

З меfoto Kamyanytsya 300x169 - ПРО ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ, МОНЕТИЗАЦІЮ СУБСИДІЙ, НОВІ ОНЛАЙН-СЕРВІСИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ  розповідали ужгородські пенсійними мешканцям Кам’яницітою інформування громадськості та жителів Ужгородщини про актуальні питання пенсійного забезпечення громадян, представники Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області постійно проводять виїзні прийоми та зустрічі з трудовими колективами.

Так, 22 березня перший заступник начальника об’єднаного управління Надія Діус та заступник начальника фінансово-економічного відділу Вікторія Сембер зустрілися з мешканцями села Кам’яниця та колективом Кам’яницької сільської ради.

Надія Діус інформувала відвідувачів – мешканців Кам’яниці – про чергову індfoto Kamyanytsya 1 300x169 - ПРО ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ, МОНЕТИЗАЦІЮ СУБСИДІЙ, НОВІ ОНЛАЙН-СЕРВІСИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ  розповідали ужгородські пенсійними мешканцям Кам’яниціексацію пенсій з 1 березня 2019 року та виплату органами Пенсійного фонду монетизованих субсидій,  ознайомила з можливостями Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України як одного з основних способів отримання інформації, дистанційного обслуговування громадян за допомогою сучасних електронних сервісів.

Під час прийому представники об’єднаного управління зустрілись з підприємцями – боржниками зі сплати єдиного соціального внеску, які зареєстровані на території Кам’яницької сільської ради. Вікторія Сембер наголосили фізичним особам-підприємцям про важливість сплати єдиного внеску. Адже наявність недоїмки зі сплати як страхових внесків, так і єдиного внеску не дозволяє зарахувати працівникам до страхового стажу періоди роботи в повному обсязі, і приватний підприємець та його наймані працівники ризикують залишитися без права на отримання пенсії та інших соціальних виплат.

Фахівці Фонду звернули увагу працівників Кам’яницької сільської ради на важливість легалізації заробітної плати та роз’яснили, що поряд з особистим кабінетом застрахованої особи на Веб-порталі створено і електронний кабінет платника. Ввійшовши на Веб-портал з допомогою електронної печатки, кожна юридична особа отримає можливість переглянути стан сплати єдиного внеску – чи є заборгованість або переплата, відслідковувати подання звітів щодо сум нарахованого єдиного внеску та інше. Крім того, по кожній застрахованій особі, яка перебуває в трудових відносинах з цією юридичною особою, є можливість сформувати довідку про трудовий та страховий стаж та довідку ОК-7 для правильного розрахунку лікарняних тощо.

 

background Layer 1