Пропустити навігацію

СТАН ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ЗІ СПЛАТИ ЄДИНОГО ВНЕСКУ РОЗГЛЯНУЛИ УЧАСНИКИ СПІЛЬНОЇ НАРАДИ

20 березня відбулась спільна міжвідомча нарада керівництва головного управління Пенсійного фkartynka splata YESV 300x201 - СТАН ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ЗІ СПЛАТИ ЄДИНОГО ВНЕСКУ РОЗГЛЯНУЛИ УЧАСНИКИ СПІЛЬНОЇ НАРАДИонду України в Закарпатській області, управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області та головного управління Державної фіскальної служби у Закарпатській області. Від головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області в нараді взяли участь начальник головного управління Анастасія Пентек, перший заступник начальника Наталія Кіш та начальник відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління Мирослава Максимович.

Учасники наради проаналізували виконання планових показників із надходження коштів зі сплати єдиного соціального внеску у 2019 році; стан розрахунків юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців зі сплати єдиного внеску станом на 20.03.2019 року; охоплення заходами стягнення сум заборгованості зі сплати єдиного внеску, страхових внесків та забезпечення передачі узгоджених виконавчих документів до органів державної виконавчої служби; укладання графіків погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску з платниками боржниками; виконання виконавчих документів про стягнення заборгованості з обов’язкових платежів та єдиного соціального внеску та інші питання.

Як повідомила Анастасія Пентек, з початку 2019 року заборгованість по єдиному соціальному внеску зростає, зокрема і по фізичних особах-підприємцях.

На 1 березня цього року в області боржниками зі сплати ЄСВ є 15 тисяч 476 фізичних осіб – підприємців на суму 177,2 тисячі гривень. Серед них 2266 фізичних осіб-боржників з боргом 35,8 мільйона гривень, які не пройшли перереєстрацію у 2004 році та відсутні в Єдиному державному реєстрі. Цим підприємцям для того, щоб закрити свою підприємницьку діяльність, необхідно спочатку зареєструватися.

Головне управління Фонду разом з підвідомчими управліннями вживають усі передбачені чинним законодавством заходи по стягненню існуючої заборгованості та недопущенню її зростання в майбутньому. Зокрема проводиться роз’яснювальна робота з фізичними особами-підприємцями, які не здійснюють підприємницьку діяльність, не подають звітність та мають заборгованість зі сплати єдиного внеску, щодо обов’язковості сплати єдиного внеску до моменту державної реєстрації припинення  підприємницької діяльності в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

         За результатами спільної наради надано конкретні доручення для вжиття відповідних заходів.

 

background Layer 1