Пропустити навігацію

УЖГОРОДСЬКІ ПЕНСІЙНИКИ ПОЯСНЮВАЛИ ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВО ПРАЦІВНИКАМ ВЕЛИКОДОБРОНСЬКОЇ СІЛЬРАДИ

27 береfoto V. Dobron 300x169 - УЖГОРОДСЬКІ ПЕНСІЙНИКИ ПОЯСНЮВАЛИ ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВО ПРАЦІВНИКАМ ВЕЛИКОДОБРОНСЬКОЇ СІЛЬРАДИзня перший заступник начальника Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Надія Діус зустрілася з колективом Великодобронської сільської ради.

Надія Діус роз’яснила працівникам про переваги легальної зайнятості, про перерахунок пенсій з 1 березня 2019 року та монетизацію субсидій, акцентувала увагу на залежності розміру пенсійних виплат від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої сплачено внески.

Присутніх цікавили і питання перерахунку пенсій, що проводитиметься з 1 квітня 2019 року. Адже частиною 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», що діє з 1 січня 2004 року, передбачено проведення перерахунків пенсій для пенсіонерів, які після призначення (проведення попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати і набули не менш як 24 місяці страхового стажу. Згідно із зазначеною статтею можна дорахувати стаж і меншої  тривалості при умові, якщо після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло не менше 2 календарних років.

З 1 жовтня 2017 року Законом України № 2148 від 03.10.2017 р. внесено зміни в частину 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», відповідно до яких органи Пенсійного фонду України щороку з 1 квітня мають проводити зазначені перерахунки пенсій автоматично, без додаткового звернення тих пенсіонерів, які на 1 березня відповідного року набули право на проведення перерахунку пенсії з дорахуванням страхового стажу або страхового стажу і заробітку. Обчислення страхового стажу, який дає право на перерахунок пенсії відповідно до цієї статті, здійснюється за даними системи персоніфікованого обліку після останньої дати зарахованого страхового стажу при  призначенні (попередньому перерахунку) пенсії.

Крім того, працівники сільради мали змогу ознайомитися з порядком реєстрації застрахованих осіб на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та друкованим виданням «Пенсійний кур’єр».

background Layer 1