Пропустити навігацію

ХУСТСЬКІ ПЕНСІЙНИКИ ПРОДОВЖУЮТЬ РОЗ’ЯСНЮВАТИ ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

IMG 4698 225x300 - ХУСТСЬКІ ПЕНСІЙНИКИ ПРОДОВЖУЮТЬ РОЗ’ЯСНЮВАТИ ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВОХустське об’єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області продовжує інформаційну кампанію щодо роз’яснення громадянам норм діючого пенсійного законодавства, зокрема стосовно перерахунку пенсій з 1 березня 2019 року та монетизації субсидій.

Так, 3 квітня в Забрідській сільській раді Хустського району відбувся виїзний прийом, під час якого начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Віра Ларь надала відвідувачам фахові консультації з питань перерахунку пенсій з березня 2019 року та щодо порядку автоматичного проведення індексації пенсійних виплат.

Як пояснила Віра Ларь, такий перерахунок з 1 березня 2019 року відбуваєIMG 4697 225x300 - ХУСТСЬКІ ПЕНСІЙНИКИ ПРОДОВЖУЮТЬ РОЗ’ЯСНЮВАТИ ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВОться вперше. Одночасно із перерахованим розміром пенсій проводиться виплата субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Спеціаліст управління наголосила і на питанні коректного оформлення записів у документах та акцентувала увагу на отриманні легальної заробітної плати.

Віра Ларь інформувала, що з 1 квітня цього року проведено перерахунок пенсій тим особам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на проведення перерахунку, передбаченого абзацами першим – третім частини четвертої ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Перераховують такі пенсії в автоматичному режимі, без особистого звернення пенсіонера.

Кожного, хто звернувся на прийом, інформовано про надання сучасної консультативної допомоги з питань чинного законодавства за допомогою Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

background Layer 1