Пропустити навігацію

У ХУСТІ ПРОВЕЛИ СЕМІНАР ДЛЯ ТИХ, КОМУ ЗА 50

IMG 1470 - У ХУСТІ ПРОВЕЛИ СЕМІНАР ДЛЯ ТИХ, КОМУ ЗА 50
19 червня в Хустській міськрайонній філії Закарпатського обласного центру зайнятості відбувся профконсультаційний семінар для осіб, старших 50 років, у якому взяла участь головний спеціаліст відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Хустського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Марта Горщар.
Метою даного семінару є підвищення рівня поінформованості громадян стосовно діючого пенсійного законодавства, роз’яснення чинних норм його. Зокрема, порядку подання документів для призначення пенсії, умов виходу на пенсію за віком, особливостей розрахунку страхового стажу, добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, перевагу офіційного працевлаштування та небезпеку отримання заробітної плати в «конвертах».
На всі запитання учасники семінару отримали вичерпні відповіді, а головне – чітко зрозуміли, що зарплата в «конвертах» позбавляє їх будь-яких соціальних гарантій, у тому числі й пенсійного забезпечення.

background Layer 1