Пропустити навігацію

Інформуємо. Консультуємо. Роз’яснюємо ЩОДО КОМПЕНСАЦІЇ ВТРАТ РОБОТОДАВЦЯМ ЗА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Уkartynka uvaga 300x225 - Інформуємо. Консультуємо. Роз’яснюємо ЩОДО КОМПЕНСАЦІЇ ВТРАТ РОБОТОДАВЦЯМ ЗА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮряд врегулював механізм фінансування компенсації витрат роботодавцям у разі працевлаштування осіб з інвалідністю.

         Зокрема, визначено, що суми адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю може бути використано для фінансування компенсацій роботодавцям витрат:

         – єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування безробітних громадян з інвалідністю, зокрема тих, які є недостатньо конкурентоспроможними на ринку праці;

         – на оплату праці за працевлаштування безробітних внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю (але не вище за середній рівень заробітку, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць);

         – на перепідготовку та підвищення кваліфікації працевлаштованих безробітних внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю, – повідомляє газета «Пенсійний кур’єр».

background Layer 1