Пропустити навігацію

Звіт управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю про проведену роботу в І півріччі 2018 року

У І півріччі 2018 року в області проведено два аудити відповідності з питань дотримання законодавчих і нормативно-правових актів із прийому і обслуговування осіб, які звертаються до органів Фонду, та організації роботи по дотриманню порядку використання даних реєстру застрахованих осіб в підвідомчих об’єднаних управліннях, фінансовий аудит та аудит відповідності в Перечинському, Виноградівському об’єднаних управліннях.

Під час проведення аудиторських досліджень було встановлено 149 нефінансових порушень в основному щодо недотримання актів законодавства, розпорядчих документів з питань призначення (перерахунку), виплати пенсій, з прийому і обслуговування осіб, недотримання порядку використання даних реєстру застрахованих осіб, Інструкції з діловодства № 182 тощо.

За результатами аудитів відповідності надані вказівки та рекомендації, зокрема: на удосконалення роботи щодо оформлення інформаційних стендів, ведення реєстру письмових звернень, роз’яснення в письмових відповідях порядку оскарження прийнятих управлінням рішень у випадку незадоволення вимог заявників, щодо контролю за станом роботи як по реєстрації користувачів, так і їх активної участі у користуванні Веб–порталом; на дотримання порядку надання інформації на запити застрахованих осіб, силових структур, стану роботи по захисту інформації внесених до реєстру застрахованих осіб, дано вказівки на упередження та недопущення випадків здійснення обміну інформацій через відкриті мережеві доступи. Продовжується і надалі контроль за станом виконання рекомендацій   Пенсійного фонду  України, викладених у аудиторському звіті у 2017 році за наслідками проведеного внутрішнього аудиту, щодо ознайомлення працівників, відповідальних за адміністрування вузлів інформаційно-телекомунікаційної системи Фонду, з розпорядчими документами територіальних управлінь, що стосуються кадрових переміщень (прийняття, переведення, звільнення працівників в органах Фонду в області).

У 1 півріччі 2018 року встановлено 16 фінансових порушень на загальну суму 36,04 тис. грн., які усунено. Основна сума порушень (83,4%) припадає на недоотримання фінансових ресурсів із-за не виставлення сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій ОКТМО «Фтизіатрія» (м. Ужгород), по Облпсихлікарні (м. Берегове). Недоплат (переплат) пенсій встановлено на загальну суму 5589,73 грн., з них 95,8 відсотка – по Виноградівському об’єднаному управлінню та переплат на суму 0,4 тис. грн. – при розрахунках із підзвітними особами із-за недотримання вимог Інструкції про службові відрядження.

У поточному році, за результатами аудиторських досліджень за попередні роки, відшкодовано коштів на загальну суму 64,8 тис. грн., з них  90,2% припадає на сплату фактичних витрат на виплату та доставку пільгової пенсії по ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» та решта – 9,8% – на переплати пенсій по Ужгородському, Мукачівському, Міжгірському об’єднаних управліннях.

background Layer 1