Пропустити навігацію

ЗАКАРПАТСЬКІ ПЕНСІЙНИКИ ПІДБИЛИ ПІДСУМКИ ДІЯЛЬНОСТІ У І КВАРТАЛІ 2019 РОКУ

10 травня відбулось засідання колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

         Учасники засідання розглянули підсумки роботи органів Пенсійного фонду України Закарпатської області за І квартал 2019 року. Проаналізовано роботу органів Пенсійного фонду області щодо забезпечення виконання планових показників із надходження коштів та погашення заборгованості зі сплати страхових внесків та єдиного соціального внеску у І кварталі 2019 року.

Як інформувала голова колегії, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек, забезпечено своєчасну і в повному обсязі виплату пенсій та грошової допомоги 272,5 тисячі пенсіонерів. Загальний обсяг видатків на пенсійні виплати становив 1969,9 млн. гривень, що на 25,8 відсотка більше, ніж за відповідний період 2018 року. З початку року своєчасно і в повному обсязі проведено перерахунки пенсій  – з 1 січня, 1 березня та 1 квітня.

– Протягом минулого року до бюджету Фонду області з усіх джерел фінансування надійшло 1944,6 млн. грн., що на 396,6 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року, з яких власні надходження – 6,9 мільйона гривень. Планові показники по надходженню коштів, адміністрування яких здійснюють органи Фонду області, виконано на 103 відсотки. Завдяки перевиконанню в бюджет Фонду додатково надійшло понад 269 тисяч гривень.

Разом з тим, залишається значною загальна сума заборгованості до Пенсійного фонду: на 1 квітня 2019 вона становить 58,7 мільйона гривень.

Мирослава Максимович, начальник відділу забезпечення наповнення бюджету головного управління, доповідаючи по другому питанню порядку денного, зазначила, що надходження частини єдиного соціального внеску в області становило 903,9 млн. грн., що більше на 50,7 млн. гривень, або на 20,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

– Однак борг по єдиному соціальному внеску в області зростає і на 1 квітня цього року становить 201,2 млн. грн. (в тому числі: борг юридичних осіб – 29,9 млн. грн., фізичних осіб-підприємців – 171,3 млн. грн.), і в порiвнянні з початком року збільшився на 4,4 млн. грн. – переважно за рахунок фізичних осіб-підприємців, – констатувала Мирослава Максимович.

– Органи Фонду області докладають зусиль щодо залучення всіх резервів для наповнення бюджету Фонду, тісно співпрацюємо з головним управлінням Державної фіскальної служби, управлінням Держпраці, виконавчою службою, іншими соціальними партнерами. Серед конкретних підсумків цієї роботи – виконання планових показників із надходження власних коштів (страхові внески та частка ЄСВ) за січень – березень становить 105,9 відсотка, – підсумувала Анастасія Пентек.  

Члени колегії розглянули інші питання діяльності головного і підвідомчих управлінь області. Зі всіх питань порядку денного прийнято конкретні доручення.

background Layer 1