Пропустити навігацію

Щодо проведення аудиторських перевірок протягом 9 місяців

За 9 місяців  2018 року в області проведено два аудити відповідності з питань дотримання законодавчих і нормативно – правових актів з прийому і обслуговування громадян, які звертаються до органів Фонду, та організації роботи з дотримання порядку використання даних реєстру застрахованих осіб в підвідомчих об’єднаних управліннях, а також три фінансові аудити та аудити відповідності в Перечинському, Виноградівському, Тячівському об’єднаних управліннях.

Під час проведення аудиторських досліджень було встановлено 190 не фінансових порушень в основному щодо недотримання актів законодавства, розпорядчих документів з питань призначення /перерахунку, виплати пенсій, з прийому і обслуговування громадян, недотримання порядку використання даних реєстру застрахованих осіб, Інструкції з діловодства № 182 тощо.

За результатами аудитів відповідності надані важливі вказівки та рекомендації щодо удосконалення оформлення інформаційних стендів, ведення реєстру письмових звернень, роз’яснення в письмових відповідях порядку оскарження прийнятих управлінням рішень у випадку незадоволення вимог заявників, щодо контролю за станом  реєстрації користувачів, їх активної участі у користуванні Веб – порталом; на дотримання порядку надання інформації на запити застрахованих осіб, силових структур, стану роботи по захисту інформації внесених до реєстру застрахованих осіб, дано вказівки на упередження та недопущення випадків здійснення обміну інформацій через відкриті мережеві доступи. І надалі продовжується контроль за станом виконання рекомендацій   Пенсійного фонду  України, викладених у аудиторському звіті у 2017 році за наслідками проведеного внутрішнього аудиту щодо ознайомлення працівників, відповідальних за адміністрування вузлів інформаційно-телекомунікаційної системи Фонду, з розпорядчими документами територіальних управлінь, що стосуються кадрових переміщень (прийняття, переведення, звільнення працівників в органах Фонду області).

За 9 місяців 2018 року встановлено 43 фінансові порушення на загальну суму 101,4 тис. грн., з яких  усунено 55,8 відсотка. Найбільша частка встановлених порушень припадає на недоплати/переплати пенсій, виплату її неналежному одержувачу на суму 51,5 тис. грн., або на 50,9 %, не виставлені суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій на суму 42,2 тис. грн., або на  41,6 %.

За результатами тематичних перевірок були донараховані суми встановлених порушень на загальну суму 77,9 тис. грн., з яких відшкодовано 80,9 %.

У поточному році, за результатами аудиторських досліджень за попередні роки, відшкодовано коштів на загальну суму 66,1 тис. грн., з них  88,4 % припадає на сплату фактичних витрат на виплату та доставку пільгової пенсії по ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» та решта 11,6 % на переплати пенсій по Ужгородському, Мукачівському, Міжгірському об’єднаних управліннях.

 

background Layer 1