Пропустити навігацію

В ЖИВОМУ СПІЛКУВАННІ З ЛЮДЬМИ ГОВОРИМО ПРО ЗАКОНОДАВЧІ ЗМІНИ

 

WhatsApp Image 2019 07 26 at 11.22.02 300x225 - В ЖИВОМУ СПІЛКУВАННІ З ЛЮДЬМИ  ГОВОРИМО ПРО ЗАКОНОДАВЧІ ЗМІНИЦього тижня у Перечинській районній філії Закарпатського обласного центру зайнятості відбувся семінар, в якому взяли участь :

– спеціаліст з профорієнтації Перечинської районної філії Закарпатського обласного центру зайнятості Неля Гуранич

– начальник відділу з питань призначення та перерахунків пенсій № 9 Головного управління пенсійного фонду України Закарпатської області Ірина Гутич

– та головний державний інспектор Управління Держпраці в Закарпатській області Маріанна Гукс.

Метою семінару було ознайомлення клієнтів служби зайнятості (безробітних та шукаючих роботу) із державними гарантіями у сфері зайнятості та станом сучасного ринку праці, правами та обов’язками безробітних, обговорення змін, які відбулися в частині пенсійного забезпечення та нововведень, які відбулися в процесі обслуговування громадян, що звертаються до органів Пенсійного фонду.

Іриною Гутич до присутніх було доведено про широкий спектр послуг, які наразі надає Пенсійний фонд України, зокрема, можливість отримання інформації про застраховану особу з Державного реєстру загальнообо’язкового державного соціального страхування, реєстрацію в системі дистанційного інформування та надання послуг в електронному вигляді через веб-портал ПФУ. Також було роз’яснено про механізм інформування громадян за допомогою смс-розсилок. Відтепер всі застраховані особи, які бажають отримувати повідомлення в такий спосіб, можуть засобами мобільного зв’язку дізнатися про розмір свого страхового стажу, набутого з 1 січня 2004 року, та щомісяця отримувати інформацію про сплату за них страхових внесків. Дане нововведення є актуальним не лише для працівників філії, а й для осіб, які перебувають на обліку, як одержувачі допомоги по безробіттю.  

Про переваги легальної зайнятості та недопущення виплати заробітної плати «в конвертах» без сплати єдиного соціального внеску, – розповіла безробітним Маріанна Гукс. «У випадку, коли роботодавець відмовляє вам в офіційному працевлаштуванні, позбавляючи вас страхового стажу та належного соціального захисту, ви можете звернутись на Урядову гарячу телефонну лінію, зателефонувавши за номером 1545, або залишивши повідомлення на офіційному сайті Управління Держпраці у розділі «Повідомлення про незадекларовану працю» або надіслати письмове звернення безпосередньо на адресу управління – м.Ужгород, вул.Минайська, 16 – зауважила фахівець.

Спеціаліст з профорієнтації Неля Гуранич, проінформувала присутніх про електронні сервіси та послуги служби зайнятості, про стан ринку праці в районі, про загрози нелегальної трудової міграції. Вона розповіла присутнім про запровадження в роботу інституту кар’єрного радника, який дозволяє забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг і планування кар’єри з урахуванням потреб роботодавців та можливостей шукачів роботи.

background Layer 1