Пропустити навігацію

ПРО СТАН ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В РАЙОНІ ДОПОВІВ НАЧАЛЬНИК МУКАЧІВСЬКОГО ОБ’ЄДНАНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ

20181031 104153 300x225 - ПРО СТАН ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В РАЙОНІ ДОПОВІВ НАЧАЛЬНИК МУКАЧІВСЬКОГО ОБ’ЄДНАНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Начальник Мукачівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Вільгельм Вільмошович Гунгредер взяв участь у засіданні колегії Мукачівської районної державної адміністрації і доповів про стан пенсійного забезпечення в районі та погашення заборгованості по платежах до бюджету Пенсійного фонду України.
У ході виступу очільник управління Фонду наголосив на негативних наслідках неофіційного працевлаштування як для самих “ нелегалів ” , так і для їх “ найманих працівників ”. Адже, згідно з законодавством, на підприємців (як юридичних, так і фізичних осіб), що використовують найману працю, накладають штрафи за фактичне допущення людей до роботи без оформлення трудового договору, за виплату заробітної плати без сплати ЄСВ.
« Не варто забувати, – підкреслив доповідач, – що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків i зборів є грубим порушенням Законів України, яке підпадає під адмiнiстративну та кримінальну відповідальності».
Присутнім акцентовано увагу, що лише офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним, а бюджет Пенсійного фонду матиме стабільні надходження для своєчасного фінансування пенсійних виплат.
Підсумовуючи свій виступ, Вільгельм Вільмошович розповів про можливості Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України як сучасного способу надання інформації, дистанційного обслуговування громадян за допомогою сучасних електронних сервісів, наголосив, що відтепер на порталі функціонує ще й кабінет страхувальника (роботодавця).

background Layer 1