Пропустити навігацію

ФЛЕШМОБ НА ПІДТРИМКУ ЛЕГАЛЬНОГО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ПРОВЕЛИ МУКАЧІВСЬКІ ПЕНСІЙНИКИ І СТУДЕНТИ

Аби привернfoto fleshmob 300x225 - ФЛЕШМОБ НА ПІДТРИМКУ ЛЕГАЛЬНОГО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ПРОВЕЛИ МУКАЧІВСЬКІ ПЕНСІЙНИКИ І СТУДЕНТИути увагу громадськості до проблем нелегальних трудових відносин працівники Мукачівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області спільно зі студентами та викладачами вищого Мукачівського торговельно-економічного коледжу провели флешмоб на тему «Зарплата в конверті – втрачені соціальні гарантії».

Такі флешмоби мукачівські пенсійними проводять не вперше, і вони  нагадують громадянам про їхні трудові права та негативні наслідки нелегального працевлаштування.

Питання виплати офіційної, прозорої заробітної плати на сьогодні залишається надзвичайно актуальним, адже більшість працівників, нерідко свідомо, погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати заробітну плату в «конвертах». Від несплати внесків із тіньових доходів до бюджету країна втрачає мільярди гривень, а працівники залишаються без відповідного соціального захисту та в майбутньому належного пенсійного забезпечення.

Кожному громадянину необхідно зрозуміти, що захистити себе він зможе тільки законним шляхом, і це можливо лише за умови оформлення трудових  відносин належним чином.

Під час заходу учасники розповсюдили листівки та буклети з інформацією про наслідки нелегального працевлаштування. Одночасно працівники управління Пенсійного фонду проводили роз’яснювальну роботу з питань функціонування та можливостей отримання різнопланової інформації через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

background Layer 1