Пропустити навігацію

В ХУСТІ ВИВЧАЛИ ПИТАННЯ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАРПЛАТИ ТА ЗАЙНЯТОСТІ

31 жовтня в Хуfoto Hust 300x225 - В ХУСТІ ВИВЧАЛИ ПИТАННЯ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАРПЛАТИ ТА ЗАЙНЯТОСТІстській райдержадміністрації засідала робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, в якій взяла участь і заступник начальника фінансово-економічного відділу Хустського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Олена Боїшко.

Робочою групою проводиться відповідна робота щодо здійснення контролю за додержанням роботодавцями мінімальних державних гарантій з питань оплати праці, обговорено низку пропозицій до плану дій робочої групи з питань легалізації заробітної плати, питання заборгованості до Пенсійного фонду, заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах-боржниках міста Хуст та Хустського району.

Учасники наради заслухано деяких керівників суб’єктів господарської діяльності, досконало проаналізовано причини нарахування заробітної плати нижче встановленого законодавством мінімального рівня. Запрошені керівники надали пояснення про причини виплати заробітної плати найманим працівникам в розмірі нижче мінімального, інформували про вжиті заходи щодо її підвищення.

Питання легалізації заробітної плати, зайнятості населення, додержання законодавства про оплату праці та забезпечення соціальних гарантій працюючих сьогодні є одним із найважливіших напрямів роботи органів Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Олена Боїшко ознайомила присутніх з можливостями отримання різнопланової інформації через Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

За результатами наради дано відповідні протокольні доручення.

background Layer 1