Пропустити навігацію

Рішення колегії від 23.10.2018, № 4/3-18 “Про стан реалізації органами Пенсійного фонду України в Закарпатській області Стратегії розвитку комунікацій Пенсійного фонду України, затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України від 02 лютого 2016 року № 1-2”

Заслухавши доповідь начальника відділу персоналу та організаційно-інформаційної роботи головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Бецик О. Ю. про стан реалізації органами Пенсійного фонду України в Закарпатській області Стратегії розвитку комунікацій Пенсійного фонду України, затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України від 02 лютого 2016 року № 1-2, колегія відзначає:

На виконання Стратегії розвитку комунікацій Пенсійного фонду України, затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України від 02 лютого 2016 року № 1-2, основних пріоритетів діяльності, визначених Планом роботи головного управління Пенсійного фонду України на 2018 рік, в органах Пенсійного фонду області (далі – Фонду області) проводилися інформаційно-організаційні заходи, спрямовані на комунікацію із громадськістю, роз’яснення основних положень пенсійної реформи тощо.

З березня 2018 року, в рамках створеного мультисайту зі сторінками територіальних управлінь, на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України запрацювала інформаційна сторінка головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області. Станом на 01.10.2018  відповідно до структури забезпечено наповнення власною інформацією 48 її розділів, а саме в розділі «Новини» опубліковано 168 інформаційних матеріалів, в розділі «Актуально» – 21, в інших розділах – 110 різнопланових матеріалів з питань діяльності головного та підвідомчих управлінь. Аналіз свідчить, що в середньому щодня сторінку відвідує 300 – 400 читачів і станом на 01.10.2018 зареєстровано 2081 відвідувач і загалом 5930 переглядів.

Зазначена веб-сторінка працює паралельно з інформаційною сторінкою головного управління в мережі Фейсбук, яка також систематично наповнюється матеріалами з питань діяльності Фонду області, роз’яснення пенсійного законодавства тощо. Станом на 01.10.2018 на інформаційній сторінці в мережі Фейсбук опубліковано 249 інформаційних матеріалів. Як свідчить аналіз, відвідуваність зазначеної сторінки є високою – в середньому щодня сторінку відвідують від 300 до понад 2 тисячі читачів.

У всіх підвідомчих управліннях діють відповідні інформаційні сторінки, на яких публікуються матеріали на пенсійну тематику і з питань діяльності управлінь.

Органи Фонду області налагодили тісну співпрацю із засобами масової інформації – систематично публікуються інформаційні матеріали у друкованих ЗМІ та на веб-ресурсах, в ефірі телевізійних і радіоканалів. Порівняно з відповідним періодом минулого року значно зросла кількість публікацій, підготовлених в головному і підвідомчих управліннях. Протягом 9 місяців цього року опубліковано 194 матеріали в друкованих ЗМІ (2017 р. – 56), 1443 – на веб-ресурсах (2017 р. – 646), на радіо – 7 (2017 р. – 32), вийшло в телеефір 60 матеріалів (2017 р. – 13). Проведено 2 прес-конференції та 5 брифінгів керівництвом головного управління.

Найкраще інформаційна робота налагоджена в Ужгородському  та Мукачівському об’єднаних управліннях, на належному рівні – в Перечинському, Тячівському та Хустському об’єднаних управліннях, потребує покращення – у Виноградівському об’єднаному управлінні. І практично не забезпечується ця ділянка роботи в Міжгірському об’єднаному управлінні.

У сфері комунікацій із громадськістю фахівцями органів Фонду області з початку року проведено 464 інформаційні заходи, що на 16 більше, ніж за відповідний період минулого року.

Одними із найпоширеніших форм роботи із громадськістю є зустрічі з населенням, ветеранськими і громадськими організаціями, у трудових колективах, з учнівською молоддю та студентами, виїзні прийоми громадян тощо. Активно використовують таку форму комунікацій із громадськістю, як заняття в «Школі майбутнього пенсіонера», Перечинське (24 заняття), Ужгородське (12), Виноградівське (12) об’єднані управління. Найбільше засідань «круглих столів» на пенсійну тематику проведено в Перечинському (7), Мукачівському (4) об’єднаних управліннях.  Сучасну форму комунікації – флешмоб – успішно використовували фахівці Мукачівського (8), Ужгородського (4), Перечинського та Тячівського (по два) об’єднаних управлінь. Загалом з початку року проведено 18 флешмобів (за відповідний період минулого року – 4). Основною темою їх були: легалізація трудових відносин, боротьба з виплатою зарплати в «конвертах» та інше.

Використовуючи напрацьовані методи роботи у сфері комунікацій,   керівникам об’єднаних управлінь Фонду області необхідно звернути увагу  на активізацію роботи щодо проведення таких заходів, у першу чергу в Міжгірському та Виноградівському об’єднаних управліннях.

Як дистанційна форма комунікації в органах Фонду області  функціонують «телефонні гарячі лінії».  Зокрема, з початку цього року фахівці пенсійної служби відповіли на запитання 1427 додзвонювачів, що на 502 громадян більше, ніж за відповідний період минулого року.

Систематично шляхом анкетування проводиться вивчення громадської думки стосовно діяльності  підвідомчих органів Фонду області. З початку року охоплено анкетуванням 1429 респондентів,  з яких 1328 чоловік оцінили роботу органів Фонду області добре, задовільно – 101 чоловік.

На виконання Стратегії в органах Фонду області впроваджуються нові онлайн-сервіси: зокрема послуги смс-інформування пенсіонерів і застрахованих осіб, а також отримання онлайн-довідок через особистий кабінет на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Станом на 01.10.2018 понад 12814 закарпатців отримують смс-інформації від Пенсійного фонду. На Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України зареєстровано 22478 користувачів.

Проведена робота щодо реалізації Стратегії розвитку комунікацій Пенсійного фонду України в області сприяла підвищенню рівня довіри громадян до органів Фонду, інститутів громадянського суспільства з питань пенсійного забезпечення, залучення їх до активної громадянської позиції, налагодження партнерської взаємодії із засобами масової інформації.

Враховуючи викладене вище, колегія при начальнику головного управління

В И Р І Ш И Л А :

  1. Інформацію начальника відділу персоналу та організаційно-інформаційної роботи головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Бецик О. Ю. про стан реалізації органами Пенсійного фонду України в Закарпатській області Стратегії розвитку комунікацій Пенсійного фонду України, затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України від 02 лютого 2016 року № 1-2, взяти до відома.
  2. Роботу органів Фонду визнати такою, що відповідає Стратегії розвитку комунікацій Пенсійного фонду України, затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України від 02 лютого 2016 року № 1-2.
  3. Начальникам Міжгірського об’єднаного управління Фонду області (Рошкович Ф. М.), Виноградівського об’єднаного управління Фонду області (Кордош О. Т.) вжити заходів щодо активізації проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань пенсійного забезпечення.
  4. Заступникам начальника головного управління, керівникам структурних підрозділів головного управління, начальникам об’єднаних управлінь:

4.1. забезпечити систематичне наповнення інформаційних сторінок головного управління на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та в мережі Фейсбук;

4.2. підвищити якість підготовки інформацій щодо діяльності органів Фонду області;

4.3. здійснювати належну організацію, координацію та контроль за проведенням інформаційних заходів;

4.4. покращити роботу щодо залучення громадян до користування  Веб-порталом Пенсійного фонду України та використання всіх його можливостей дистанційного обслуговування. Активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо впровадження нових онлайн-сервісів Фонду, зокрема щодо можливості отримання електронних послуг через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України;

4.5. проводити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань легалізації трудових відносин, боротьби з виплатою зарплати в «конвертах» тощо.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на заступників начальника головного управління згідно з функціональним розподілом обов’язків.

 

 Голова колегії –

начальник головного управління                                               А. Ю.  Пентек

 

 

background Layer 1