Пропустити навігацію

ПРО ВАЖЛИВІСТЬ СПЛАТИ ЄДИНОГО СОЦІАЛЬНОГО ВНЕСКУ ГОВОРИЛИ ЗА «КРУГЛИМ СТОЛОМ» КЕРІВНИКИ ПЕНСІЙНОЇ І СОЦІАЛЬНОЇ СЛУЖБ УЖГОРОДЩИНИ

Про нfoto Uzhgorod kruglyj stil 300x169 - ПРО ВАЖЛИВІСТЬ СПЛАТИ ЄДИНОГО СОЦІАЛЬНОГО ВНЕСКУ ГОВОРИЛИ ЗА «КРУГЛИМ СТОЛОМ» КЕРІВНИКИ ПЕНСІЙНОЇ І СОЦІАЛЬНОЇ СЛУЖБ УЖГОРОДЩИНИововведення у призначенні житлових субсидій та в пенсійному забезпеченні громадян 12 листопада говорили під час засідання «круглого столу» начальник Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Ганна Сухар, перший заступник начальника управління Надія Діус та начальник управління соціального захисту населення Ужгородської райдержадміністрації Андріана Зизич.

Ганна Сухар надала роз’яснення щодо можливості та порядку сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зокрема наголосила, що особи, які не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями та не належать до платників єдиного внеску, мають можливість укласти договір про добровільну участь за будь-які місяці з одноразовою сплатою єдиного соціального внеску за попередні періоди. Адже сума сплачених внесків буде враховуватись при призначенні житлової субсидії громадянам.

Надія Діус інформувала про сучасні електронні послуги пенсійної служби, про можливість перегляду персональних даних із реєстру застрахованих осіб на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та отримання інформації з пенсійного забезпечення за допомогою СМС-інформування.

Андріана Зизич повідомила про порядок оформлення житлової субсидії та звернула увагу на те, що однією із вимог для оформлення субсидії є обов’язкова сплата працездатними особами єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому, ніж мінімальний, сумарно, протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення субсидії.

background Layer 1