Пропустити навігацію

ЩО ВПЛИВАЄ НА РОЗМІР ПЕНСІЇ

3 жfoto pensioner kompyuter 300x170 - ЩО ВПЛИВАЄ НА РОЗМІР ПЕНСІЇовтня 2017 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». Відповідно із жовтня минулого року в Україні розпочався черговий етап реформи системи пенсійного забезпечення, яка, зокрема, стосується і призначення/перерахунку пенсій.

Ключове положення нинішньої системи пенсійного забезпечення – розмір пенсії залежить від стажу і заробітної плати. Пенсія може бути призначена тільки із легальних, офіційно задекларованих заробітків, і розмір оплати праці, з якого сплачуються страхові внески, матиме в майбутньому вплив на розмір пенсійного забезпечення громадянина. Тому сьогодні так багато говориться про важливість офіційного оформлення трудових відносин, про відповідальність роботодавців за використання нелегальної найманої праці.

Відповідно до частини 1 статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в редакції, що діє з 1 жовтня 2011 року, для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв.

При цьому для кожного пенсіонера визначається індивідуальний середньомісячний коефіцієнт заробітку, який обчислюється як середнє значення від ділення фактичної заробітної плати застрахованої особи в розрізі кожного місяця на величину середньої заробітної плати в Україні за відповідний період. Таким чином, чим вищим є рівень офіційної заробітної плати, тим більшим є індивідуальний коефіцієнт заробітку для обчислення пенсії та, відповідно, вищим розмір пенсії.

У зв’язку з пенсійною реформою з 1 жовтня 2017 року проведено «осучаснення» пенсій із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2014, 2015 та 2016 роки (в розрахунку 3764,40 гривень). Найбільше воно позначилось на пенсійних виплатах тих пенсіонерів, які мають відносно високий коефіцієнт отримуваного ними заробітку.

При цьому важливо, щоб роботодавець сплачував за своїх найманих працівників страхові внески у розмірі не нижче мінімального, оскільки саме від дотримання цих вимог залежатиме страховий стаж для розрахунку пенсії: неповна сплата внесків за певний місяць не дасть можливості врахувати цей місяць до страхового стажу як повний – такий місяць буде враховано пропорційно сплаченим внескам. Це, своєю чергою, може вплинути на розмір майбутніх пенсійних виплат, а також стати визначальним при встановленні права на пенсію, оскільки саме необхідна тривалість страхового стажу є однією з головних умов набуття права на пенсійне забезпечення. З 1 січня 2018 року, щоб отримати право на призначення пенсії за віком, необхідно мати 25 років страхового стажу, з поступовим збільшенням цієї норми на 1 рік протягом наступних 10 років, і вже з 2028 року для реалізації права на пенсію після досягнення особою 60-річного віку необхідно буде мати не менше 35 років страхового стажу.

Використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, виплата зарплати в «конверті» є серйозними економічною і соціальною проблемами, оскільки недобросовісні роботодавці, не сплачуючи внески, позбавляють бюджети різних рівнів надходжень, а своїх працівників – в майбутньому достойної пенсії.

До того ж, якщо роботодавець офіційно не оформлює із найманим працівником трудові відносини, виплачує  йому зарплату в «конверті», то позбавляє його цілої низки трудових прав – права на основну та додаткову відпустки, на оплату лікарняного,  отримання допомоги від нещасного випадку на виробництві, допомоги по безробіттю та багато іншого.

І, як зазначалось вище, через несплату роботодавцем єдиного соціального внеску та інших соціальних відрахувань працівникові не зараховується страховий стаж і він втрачає право на призначення пенсії за віком чи по інвалідності або втраті годувальника, адже пенсію призначають тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати та розміру страхового стажу.

Тому в інтересах кожної застрахованої особи – відстоювати своє право на легальне працевлаштування, отримання легальної  заробітної плати, а не в «конвертах».

background Layer 1