Пропустити навігацію

В ХУСТІ РОЗПОВІДАЛИ ОСОБАМ ПЕРЕДПЕНСІЙНОГО ВІКУ ПРО НОВАЦІЇ ПЕНСІЙНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

16 лисfoto Hust 1 300x225 - В ХУСТІ РОЗПОВІДАЛИ ОСОБАМ ПЕРЕДПЕНСІЙНОГО ВІКУ ПРО НОВАЦІЇ ПЕНСІЙНОГО ЗАКОНОДАВСТВАтопада у приміщенні Хустської міськрайонної філії Закарпатського обласного центру зайнятості відбувся семінар для осіб старше 50 років, в якому взяла участь головний спеціаліст відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Хустського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Марта Горщар.

Марта Горщар ознайомила присутніх з основними аспектами нової пенсійної реформи: зокрема щодо основних правил призначення пенсії за віком.

– З 1 січня 2018 року передбачене  поступове збільшення необхідного страхового стажу – з 25 до 35 років. Для отримання пенсії у 60 років потрібно мати 25 років стажу, у 2019-му – 26 років і так по одному року додаватимуть до 2028–го, коли 60-річні зможуть отримати пенсію за стаж від 35 років. Ті, хто не матиме необхідної кількості років, вийде на пенсію у 63 роки, інформувала присутніх Марта Горщар.

Для перевірки страхового стажу Пенсійним фондом запроваджено механізм інформування громадян за допомогою смс-розсилок.

Особливу увагу фахівець Пенсійного фонду приділила перевагам легального працевлаштування, підкресливши, що гарантією отримання пенсії в майбутньому є сплата страхових внесків до Пенсійного фонду.

Наприкінці зустрічі фахівець управління ознайомила присутніх із електронними сервісами Пенсійного фонду України, розповіла про можливість отримання різної інформації.

 

background Layer 1