Пропустити навігацію

ПРО ПЕНСІЮ В «ОДИН ДОТИК» РОЗПОВІДАЛИ ХУСТСЬКИМ ТА ТЯЧІВСЬКИМ СЛУХАЧАМ «ШКОЛИ МАЙБУТНЬОГО ПЕНСІОНЕРА»

Про нову послугу Пенсійного фонду – пенсію «в один дотик», умови набуття та зарахування страхового стажу, порядок звернення за первинним призначенням пенсії, перелік необхідних документів та вимоги до довідок про заробітну плату тощо днями розповідала слухачам «Школи майбутнього пенсіонера» заступник начальника Хустського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Віталія Турдай.

– Для того, щоб призначити пенсію «в один дотик», особі необхідно авторизуватись в особистому кабінеті на вебпорталі за допомогою електронного цифрового підпису, – пояснила Віталія Турдай. – Відтак у розділі особистого кабінету «Заява на призначення пенсії» завантажити весь пакет необхідних для призначення пенсії документів у сканованому вигляді, потім підписати звернення електронним цифровим підписом та надіслати його до підсистеми «Звернення». Додавати документи (у разі потреби) можна протягом трьох місяців.

Фахівець Фонду поінформувала присутніх і про умови виходу на пенсію за віком, важливість легального заробітку та працевлаштування та інше, відповіла на запитання присутніх.

 

* * *

Навчання в «Школі майбутнього пенсіонера» днями провели і на Тячівщині: начальник Тячівського відділу обслуговування громадян  (сервісного центру) Сергій Данилич також роз’яснив слухачам умови призначення та порядок обчислення пенсії, про зміни страхового стажу для призначення пенсії за віком, а також інформував про нові послуги, які можна отримати через вебпортал Пенсійного фонду України, зокрема про – призначення пенсії в «один дотик».

– Нова послуга дозволяє зменшити витрати часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії, забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому, – зазначив, зокрема, Сергій Данилич.

 

 

background Layer 1