Пропустити навігацію

НАПОВНЕННЯ БЮДЖЕТУ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ – ПРІОРИТЕТ У РОБОТІ ПЕНСІЙНИКІВ ОБЛАСТІ

 

 ЗIMG 3041 300x211 - НАПОВНЕННЯ БЮДЖЕТУ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ –  ПРІОРИТЕТ У РОБОТІ ПЕНСІЙНИКІВ ОБЛАСТІ метою забезпечення стабільності наповнення бюджету Пенсійного фонду  коштами, які надходять від  розщеплення єдиного соціального внеску, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек, перший заступник начальника головного управління Наталія Кіш, начальник відділу забезпечення наповнення бюджету головного управління Мирослава Максимович  та начальник юридичного відділу управління Наталія Фабіан взяли участь у спільній нараді з представниками головного управлінням Державної фіскальної служби та управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, проведеній 22 листопада. Основними питаннями, винесеними на нараду, були: надходження коштів зі сплати єдиного соціального внеску у листопаді – грудні 2018 року, стан погашення заборгованості платників, в тому числі фізичних осіб – підприємців та реалізація виконавчих документів про стягнення заборгованості з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України та єдиного соціального внеску.

 

         Станом на 01.11.2018 року сума боргу з ЄСВ сягає 215,7 млн. грн., що на 170,8 млн. грн. більше, ніж на 01.01.2018 року, з них сума боргу по фізичних особах станом на 01.11.2018 р. – 188,3 млн. грн., що на 167,0 тис. грн. більше, ніж на 01.01.2018 р.

 

За даними головного управління Державної фіскальної служби в Закарпатській області, в краї обліковується 52,5 тис. фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності. З них 20,0 тис. (або майже кожний другий приватний підприємець) мають  заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску на суму  188,3 тис. гривень. Зростання боргу виникло переважно через нарахування фізичним особам-підприємцям, що перебувають  на загальній системі оподаткування, зобов’язання за 2017 рік та І – ІІІ квартали 2018 року.

Головним управлінням та підвідомчими об’єднаними управліннями  Фонду проводяться різного роду заходи щодо забезпечення дотримання фізичними особами – підприємцями законодаства в частині сплати єдиного внеску, у тому числі  інформування про смс-розсилки та тісна співпраця з місцевими органами виконавчої влади з питання легалізації заробітної плати. Зокрема, проведено індивідуальне інформування фізичних осіб – підприємців щодо несплаченого ними єдиного внеску та відповідне неврахування цих періодів страхового стажу.

Станом на 20.11.18 проінформовано 16,6 тис. фізичних осіб. Подано 5443 інформацій  щодо заборгованості фізичних осіб – підприємців з ЄСВ до райдержадміністрацій та міськвиконкомів для  заслуховування на комісіях з питань погашення заборгованості . У вересні, жовтні та листопаді надіслано  об’єднаним  територіальним громадам,   сільським та селищним радам листи з переліком фізичних осіб – боржників зі сплати єдиного соціального внеску. Передано інформаційні матеріали для розміщення у підвідомчих управліннях ДФС щодо сплати єдиного соціального внеску у розмірі не менше мінімального, погашення заборгованості та неврахування страхового стажу за період несплати ЄСВ. Розповсюджено 11599 інформацій щодо механізму інформування громадян за допомогою смс-розсилок про розмір страхового стажу з 01 січня 2004 року. Здійснено 58 рейдів на ринки. Розміщено 11 повідомлень у  засобах масової інформації, 150 роз’яснень на офіційних веб-сайтах, стендах, розповсюджено 2614 буклетів та листівок.

Органами ДФС області сформовано та надіслано платникам 9077 вимог  на загальну суму 131,5 млн. грн., або 82 % від зростання боргу за вересень та жовтень (160 333,0 тис.грн).

 

Результатом проробленої роботи є надходження коштів до Пенсійного фонду від погашення заборгованості з єдиного соціального внеску

  у  сумі 26,0 млн. грн., у тому числі за листопад 3,1 млн. грн. (на 20.11.2018 р.) .

background Layer 1